Alumil Cyprus
Choose your local website

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάλογα με τις ανάγκες σας

Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και το πιο ενημερωμένο υλικό, για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία. Ανεξάρτητα από την αγοραστική φάση στην οποία βρίσκεστε, εμείς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε, ώστε να βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

Oxygen

Η πρόκληση

Σε μια εποχή που η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων και παράλληλα τα σοβαρά ζητήματα σε σχέση με το περιβάλλον αναζητούν βιώσιμες λύσεις, η δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου κατοικιών με αειφόρο σχεδίαση ήταν το ζητούμενο.

Η λύση

Το Oxygen αποτελεί το πρώτο κτίριο κατοικιών τέτοιας κλίμακας που θα ολοκληρωθεί μετά την πανδημία στη χώρα μας. Παράλληλα, άλλη μια πρωτιά του είναι το γεγονός ότι διαθέτει διεθνή πιστοποίηση αειφορίας (BREEAM), ανεβάζοντας με αυτό τον τρόπο τον πήχη για τις αντίστοιχες επόμενες κατασκευαστικές προσπάθειες.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects, που ανέλαβε για λογαριασμό της κατασκευαστικής εταιρείας Sustain να σχεδιάσει το έργο, κινήθηκε γύρω από τους άξονες της βιοκλιματικής καινοτομίας, των οικολογικών υλικών και της ολιστικής προσέγγισης σε ζητήματα διαχείρισης νερού και αποβλήτων. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «πέρα από τον σχεδιασμό ενός κτιρίου με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, εφεύραμε εκ νέου και δημιουργήσαμε έναν νέο βιώσιμο σύγχρονο αστικό τρόπο ζωής».
Το οικιστικό σύμπλεγμα αποτελείται από 32 κατοικίες με ένα, δύο ή τρία υπνοδωμάτια, ενώ διαθέτει εξαιρετική θέα στο Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α.). Από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάζει με τον κυματισμό στην πρόσοψή του και την ευφάνταστη κεντρική είσοδο, που δεσπόζει ανάμεσα στο υδάτινο στοιχείο και παραπέμπει σε ξενοδοχειακό lobby. Η αρχιτεκτονική μελέτη έλαβε υπόψιν της τις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία στην καθημερινότητα. Έτσι, υπό τη σκέψη ότι η κατοικία θα είναι δυνητικά και ένας χώρος εργασίας, δόθηκε έμφαση στους άνετους χώρους και το φυσικό φως. Σε αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο και τα στιβαρά ανυψούμενα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου, που καλύπτουν τα μεγάλα ανοίγματα και συμβάλλουν στην ανεμπόδιστη είσοδο φυσικού φωτός, παρέχοντας υψηλή ενεργειακή απόδοση. Παράλληλα, η φιλοσοφία της βιωσιμότητας είναι εμφανής και στους εξωτερικούς χώρους, με έντονο το φυσικό στοιχείο και τους ανοιχτούς – αλλά στεγασμένους – χώρους πρασίνου, με δυνατότητα χρήσης wifi. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε κατοικία διαθέτει ειδικό σύστημα για έλεγχο των καταναλώσεων ενέργειας, προτρέποντας έτσι όσους ζουν στο συγκρότημα να υιοθετήσουν οικολογικές πρακτικές.
Στη μετά-Covid εποχή οι κατοικίες θα πρέπει να είναι «έξυπνες» και έτοιμες να προσφέρουν τις απαραίτητες ανέσεις, αλλά και την απαιτούμενη ασφάλεια στους κατοίκους τους. Το Oxygen αποτελεί ένα πρωτοποριακό παράδειγμα αειφόρου δόμησης και ένα πρότυπο σύγχρονο οικιστικό σύμπλεγμα.

 

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Pieris Architects

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Ελλάδα
Πόλη
Μαρούσι
Περιοχή
Αττική
Έτος
2021
Μέγεθος
5700 τ.μ.
Αποθήκευση

Κατασκευαστές αλουμινίου

Αφοι Πετρούτσου ΕΠΕ

Πέμπτης και Έβδομης Αρ. 19
+30 210 5724062

Εταιρική Υπευθυνότητα

Διακυβέρνηση

72%

αύξηση των γυναικών σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα

Κοινωνία

11.959hrs

κατάρτισης των ανθρώπων μας και επαγγελματιών του κλάδου

Περιβάλλον

75%

χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου στην ετήσια παραγωγή μας

Αειφορία - Βιώσιμη Ανάπτυξη - Κοινωνική Προσφορά

Με όραμα οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζουν και να δημιουργούν όπως ονειρεύονται, επενδύουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες που μεγιστοποιούν το θετικό μας αποτύπωμα στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.