Alumil Cyprus
Choose your local website

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάλογα με τις ανάγκες σας

Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και το πιο ενημερωμένο υλικό, για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία. Ανεξάρτητα από την αγοραστική φάση στην οποία βρίσκεστε, εμείς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε, ώστε να βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

Niche Hotel Athens

Η πρόκληση

Σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας και με μεγάλη εγγύτητα στο Μουσείο της Ακρόπολης, τον ναό του Ολυμπίου Διός, το Ζάππειο και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Niche Hotel Athens βρίσκεται σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό άξονα της πόλης και εκπέμπει κοσμοπολιτισμό και ιστορία. 

Στην άνοδο της Συγγρού και τη συμβολή της με την οδό Βούρβαχη, το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων αποτελεί μια πρόταση που συνδυάζει αρχιτεκτονική λιτότητα, μοντέρνα αισθητική και αστικό τρόπο ζωής. Η μεγάλη πρόκληση εδώ ήταν η μετατροπή ενός κτιρίου γραφείων σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον επισκέπτη στο κέντρο της Αθήνας. 

Η λύση

Όταν το κτίριο πρωτοχτιζόταν το 1958, η ανασκαφή έφερε στο φως αρχαιολογικά ευρήματα καθώς και ένα μέρος του τείχους της πόλης. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική μελέτη των Elastic Architects αξιοποίησε αυτά τα στοιχεία, με στόχο τον συγκερασμό του αρχαίου με το νέο. Έτσι, στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου συναντάμε ενισχυμένες γυάλινες επιφάνειες στο δάπεδο, μέσα από τις οποίες οι περαστικοί μπορούν να δουν το τείχος. Το ίδιο συμβαίνει και εσωτερικά στο υπόγειο του ξενοδοχείου, όπου τα κομμάτια του τείχους είναι προστατευμένα και ανοιχτά προς στον επισκέπτη. 

Η λογική συνδυασμού του παλιού με το καινούργιο ακολουθεί όλο τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Niche Hotel. Από το κέλυφος του κτιρίου και τη δωρικότητα που αποπνέει παραπέμποντας στη λογική των αρχαιοελληνικών στοών, μέχρι το εσωτερικό του όπου μάρμαρο και ξύλο εναλλάσσονται σε μια ισορροπημένη αλληλουχία απλότητας και πολυτέλειας. 

Τα 37 δωμάτια που μοιράζονται στους 7 ορόφους του ξενοδοχείου έχουν θέα στην πόλη και ανοίγματα που επιτρέπουν στο φυσικό φως να περνάει ανεμπόδιστο. Σε αυτό συμβάλλουν καθοριστικά τα ανασυρόμενα συστήματα αλουμινίου που χρησιμοποιήθηκαν, καθώς χάρη στη σχεδίασή τους παρέχουν αισθητή ενίσχυση του φωτός που διαπερνά το κτίριο. Τα δωμάτια είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να δημιουργούν μικρές “φωλιές”, η κάθεμιά από τις οποίες μοιάζει να είναι ένας ξεχωριστός μικρόκοσμος εντός ενός μεγαλύτερου συνόλου. Παρότι το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μια πολύβουη περιοχή, τα κουφώματα υψηλών επιπέδων ηχομόνωσης διαφυλάσσουν την ηρεμία στο εσωτερικό. Τέλος, φτάνοντας στο roof garden, περιμένει τον επισκέπτη μια ευχάριστη έκπληξη, με την εκπληκτική θέα στον βράχο της Ακρόπολης να απλώνεται μπροστά του. 

Niche σημαίνει εσοχή, αλλά ταυτόχρονα σημαίνει και άνετη θέση. Το Niche Hotel Athens έχει καταφέρει να συνδυάσει και τις δυο αυτές σημασίες. Από τη μια σέβεται την ιστορία του κτιρίου και τη λογική της εσοχής που το διαπνέει και από την άλλη αναδεικνύει, μέσω του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν τον επισκέπτη να βρει τη θέση του και να νιώσει άνετα κατά τη διάρκεια της διαμονής του. 

 

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Elastic Architects 

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Ελλάδα
Πόλη
Αθήνα
Περιοχή
Αττική
Έτος
2019
Αποθήκευση

Κατασκευαστές αλουμινίου

TECHNIKAL A.E.

Ιβίσκου 85
+30 210425 6439

Εταιρική Υπευθυνότητα

Διακυβέρνηση

72%

αύξηση των γυναικών σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα

Κοινωνία

11.959hrs

κατάρτισης των ανθρώπων μας και επαγγελματιών του κλάδου

Περιβάλλον

75%

χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου στην ετήσια παραγωγή μας

Αειφορία - Βιώσιμη Ανάπτυξη - Κοινωνική Προσφορά

Με όραμα οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζουν και να δημιουργούν όπως ονειρεύονται, επενδύουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες που μεγιστοποιούν το θετικό μας αποτύπωμα στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.