Alumil Cyprus
Choose your local website

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάλογα με τις ανάγκες σας

Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και το πιο ενημερωμένο υλικό, για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία. Ανεξάρτητα από την αγοραστική φάση στην οποία βρίσκεστε, εμείς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε, ώστε να βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

Ioakimidis Textiles

Η πρόκληση

Τόσο στο υφιστάμενο, όσο και στο νέο κτίριο που ακολουθεί την ίδια αντιμετώπιση, η μορφολογική επεξεργασία των όψεων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις μιας μεγάλης εταιρείας με βαθιές ρίζες στο παρελθόν αλλά και με ανάγκες εκσυγχρονισμού και δυναμικής ανέλιξης στο μέλλον. Πέραν της πλήρους κάλυψης των λειτουργικών απαιτήσεων ενός τόσο εξειδικευμένου κτιρίου, υπήρχε και η επιθυμία προβολής του κτιρίου και καθιέρωσής του ως τοπόσημο για την περιοχή. Το νέο κτίριο ακολουθεί μορφολογικά τις συνθετικές αρχές του υφιστάμενου και χάρη στην αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου AETER  Architects βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με αυτό. 

Η λύση

Στο τμήμα του συγκροτήματος που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βάρης - Κορωπίου χρησιμοποιούνται εκτεταμένα υαλοπετάσματα αλουμινίου, καθώς και διακοσμητικά στοιχεία από μεταλλικό σκελετό επενδεδυμένα με τσιμεντοσανίδα σε λευκό χρώμα, σε μορφολογική συνέχεια με το υφιστάμενο κτίριο. Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο των δύο κτιρίων χρησιμοποιήθηκαν λευκά πλήρη πετάσματα σε εναλλαγή με στενά κατακόρυφα υαλοπετάσματα ελαχίστου εμφανούς προφίλ αλουμινίου που δημιουργούν την εντύπωση ενός γιγαντιαίου barcode. 

Η ελαφριά κλίση του εδάφους προς το βάθος του οικοπέδου σε συνδυασμό με την απαίτηση για μη ύπαρξη μικρών υψομετρικών διαφορών στους εσωτερικούς χώρους, οδήγησαν στην υπερύψωση του υφιστάμενου κτιρίου στην πρόσοψη και την αντίστοιχη υποβάθμισή του στην πίσω πλευρά του κτιρίου. Η στάθμη του ισογείου της προσθήκης ταυτίζεται με την αντίστοιχη στάθμη ισογείου του υφιστάμενου κτιρίου, έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η λειτουργική ενοποίηση των δύο κτιρίων. Τέλος, υπήρξε ειδική μέριμνα για ΑΜΕΑ, καθώς η κυκλοφορία αυτών πραγματοποιείται μέσω ράμπας με κλίση <5%, ενώ υφίστανται ανελκυστήρες κατάλληλων διαστάσεων και διάδρομοι με τα απαραίτητα πλάτη. 

 

Αρχιτεκτονική Μελέτη: AETER  Architects

*Η περιγραφή που αναπτύχθηκε προέρχεται από πηγή του Αρχιτεκτονικού Γραφείου αξιοποιώντας κάθε πληροφορία που παραχωρήθηκε για το έργο.

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Ελλάδα
Πόλη
Κορωπί
Περιοχή
Αττική
Αποθήκευση

Κατασκευαστές αλουμινίου

AVANTECH, Στυλιανός Κρητικός & ΣΙΑ Ε.Ε.

+30 22950 42743

Εταιρική Υπευθυνότητα

Διακυβέρνηση

72%

αύξηση των γυναικών σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα

Κοινωνία

11.959hrs

κατάρτισης των ανθρώπων μας και επαγγελματιών του κλάδου

Περιβάλλον

75%

χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου στην ετήσια παραγωγή μας

Αειφορία - Βιώσιμη Ανάπτυξη - Κοινωνική Προσφορά

Με όραμα οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζουν και να δημιουργούν όπως ονειρεύονται, επενδύουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες που μεγιστοποιούν το θετικό μας αποτύπωμα στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.