Alumil Cyprus
Choose your local website

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάλογα με τις ανάγκες σας

Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και το πιο ενημερωμένο υλικό, για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία. Ανεξάρτητα από την αγοραστική φάση στην οποία βρίσκεστε, εμείς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε, ώστε να βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

1770 Pendrell

Η πρόκληση

Το Βανκούβερ βρίσκεται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις σε διεθνείς λίστες για πόλεις με ιδανικές συνθήκες διαβίωσης, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει προωθήσει ένα σύγχρονο πλάνο αστικού σχεδιασμού, με την ονομασία «Vancouverism». Το εν λόγω πλάνο έχει στόχο την ανάδειξή του Βανκούβερ στην πιο πράσινη και αειφόρο πόλη στον κόσμο!

Η λύση

Μέρος αυτής της φιλοσοφίας είναι και το 1770 Pendrell, ένας μοντέρνος πύργος 21 ορόφων, που υψώθηκε στην περιοχή του West End. Το εντυπωσιακό κτίριο ξεχωρίζει αρχιτεκτονικά, καθώς ο συνολικός του όγκος χωρίζεται σε δύο διαφορετικά blocks και δίνει την αίσθηση της κίνησης. Το γραφείο Henriquez Partners Architects, που ανέλαβε τη μελέτη, φρόντισε να διατηρήσει τα παραδοσιακά στοιχεία δόμησης που επικρατούν στο West End. Τέτοια στοιχεία, εμφανή στο Pendrell, είναι η χρήση του τσιμέντου, τα παράθυρα τύπου ribbon και το διαμορφωμένο εξωτερικό κομμάτι που αγκαλιάζει με χώρους πρασίνου το κτίριο. Παράλληλα, το μεταλλικό στοιχείο στην πρόσοψη, λειτουργεί ως ενοποιητικός παράγοντας και το αποτέλεσμα αισθητικά θυμίζει τα φορτία που καταφθάνουν στο λιμάνι της πόλης. To Pendrell φιλοξενεί 173 σύγχρονες κατοικίες προς ενοικίαση. Κατά την κατασκευή του κτιρίου δόθηκε μεγάλη έμφαση στην αρμονική ένταξή του στο εξωτερικό περιβάλλον και τον σεβασμό του δημόσιου χώρου.
Στην αρχιτεκτονική κατεύθυνση του κτιρίου, ταίριαξε ιδανικά το unitized σύστημα υαλοπετασμάτων minimal αισθητικής και structural κατασκευής, που παρέχει μέγιστη διαφάνεια στην πρόσοψη και δομική στιβαρότητα. Παράλληλα, το ανυψούμενο συρόμενο σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για τις κατοικίες ανταποκρίνεται πλήρως στις σύγχρονες τάσεις της «διάφανης» αρχιτεκτονικής, ενισχύοντας τον φυσικό φωτισμό, ενώ το αντίστοιχο ανοιγόμενο σύστημα αλουμινίου προσφέρει πιστοποιημένες επιδόσεις του στον τομέα της θερμομόνωσης, που είναι επιπέδου passive house. 
Τo 1770 Pendrell ενσωματώνει όλα τα στοιχεία που έχουν κάνει το «Vancouverism» μία αναγνωρίσιμη αρχιτεκτονική τάση σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα διεθνές έργο που βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας και έχει θετικό αποτύπωμα στον αστικό ιστό του Vancouver.

 

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Henriquez Partners Architects

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Καναδάς
Πόλη
Βανκούβερ
Αποθήκευση

Εταιρική Υπευθυνότητα

Διακυβέρνηση

72%

αύξηση των γυναικών σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα

Κοινωνία

11.959hrs

κατάρτισης των ανθρώπων μας και επαγγελματιών του κλάδου

Περιβάλλον

75%

χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου στην ετήσια παραγωγή μας

Αειφορία - Βιώσιμη Ανάπτυξη - Κοινωνική Προσφορά

Με όραμα οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζουν και να δημιουργούν όπως ονειρεύονται, επενδύουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες που μεγιστοποιούν το θετικό μας αποτύπωμα στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.