Alumil Cyprus
Choose your local website

ALUMIL BEYOND

Αειφορία – Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κοινωνική Προσφορά

Στην ALUMIL έχουμε μάθει να κοιτάμε μπροστά. Πέρα από τα όρια του κλάδου μας. Πέρα από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Ο πλανήτης μας έχει ανάγκη τη συνεισφορά όλων. Γι’ αυτό, οραματιζόμαστε έναν κόσμο αειφορίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς. Έναν κόσμο πέρα από τα συνηθισμένα ή αλλιώς…τον κόσμο της ALUMIL BEYOND.
Achievement 2

+73%

αύξηση του μέσου όρου ωρών κατάρτισης για το μέσο εργαζόμενο

50%

των προμηθευτών της εταιρείας από την τοπική αγορά
achievement 4

1200

ώρες εκπαιδεύσεων της ALUMIL Academy σε τμήματα κατάρτισης για νέους του κλάδου & 1.343 ώρες εκπαίδευσης κατασκευαστών αλουμινίου.

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022

Διαβάστε την ετήσια  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της ALUMIL, που καταγράφει τις επιδόσεις και τα επιτεύγματα της εταιρείας, γύρω από ζητήματα κοινωνικής ευθύνης, περιβάλλοντος, εταιρικής διακυβέρνησης, αγοράς και ανθρώπινου δυναμικού.
George Milonas

"Χτίζουμε τη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, έχοντας την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις μπορούν και οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά στις σημαντικές προκλήσεις για την ανθρωπότητα."

- Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ALUMIL

Ενσωματώνουμε Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών

Υποστηρίζουμε ενεργά την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη και ευημερία έως το 2030, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Συμμετέχουμε σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, υιοθετώντας 9 από τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών και αποσκοπώντας στην εκπλήρωσή τους μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες και ενέργειες. 

Καλή υγεία και ευημερία

Καλή υγεία και ευημερία

Θέτουμε την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων μας ως στρατηγική μας προτεραιότητα και εφαρμόζουμε για αυτόν τον σκοπό σχεδιασμένες πολιτικές, που βρίσκονται σε συμφωνία με τα διεθνή πρότυπα.

Ποιοτική Εκπαίδευση

Ποιοτική Εκπαίδευση

Πραγματοποιούμε τακτικά εκπαιδεύσεις στο προσωπικό μας, που έχουν ως στόχο τη διεύρυνση των δεξιοτήτων που είναι χρήσιμες για την εργασία τους, αλλά και την εκπαίδευσή τους σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και βέλτιστων πρακτικών.

Ισότητα των φύλων

Ισότητα των φύλων

Η εταιρική μας κουλτούρα διαμορφώνει ένα περιβάλλον εργασίας, όπου η επιλογή των εργαζομένων γίνεται ανεξαρτήτως φύλου και με μοναδικά κριτήρια τις ικανότητές τους και την αξία που μπορούν να προσφέρουν στην εταιρεία.

Καθαρό νερό και αποχέτευση

Καθαρό νερό και αποχέτευση

Η χρήση του νερού είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των παραγωγικών μας εγκαταστάσεων και γι΄ αυτό η ορθολογική διαχείρισή του αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητά μας, ενώ στόχος μας είναι να διατηρούμε υψηλά τα ποσοστά ανακύκλωσής του.

Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

Επενδύουμε συνεχώς στους ανθρώπους μας, καθώς αναγνωρίζουμε ότι είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στην ανάπτυξη της εταιρείας και ως εκ τούτου δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε συνεχώς το περιβάλλον εργασίας τους.

Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές

Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, ενισχύοντας τη διαχείριση του ποιοτικού ελέγχου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Παράλληλα, πιστοποιούμε τα συστήματά μας σε συνεργασία με διεθνή ινστιτούτα.

Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή

Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή

Είμαστε από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που υποστήριξαν το μοντέλο της «κυκλικής οικονομίας», ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται στη χρήση υλικών & προϊόντων με τρόπο που θα συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους και θα ελαχιστοποιεί την άντληση των φυσικών πόρων.

Δράση για το κλίμα

Δράση για το κλίμα

Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να περιορίσουμε τη χρήση των φυσικών πόρων, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μέσα από έρευνα και σχεδιασμό, επιδιώκουμε να έχουμε όσο το δυνατόν ηπιότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Συνεργασία για τους στόχους

Συνεργασία για τους στόχους

Είμαστε μέλος του δικτύου Global Compact των Ηνωμένων Εθνών από το 2011. Παράλληλα, διαρκώς αναζητούμε νέες συνεργασίες και στηρίζουμε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Βραβεία & Αναγνώριση

The Most Sustainable Companies In Greece 2024

The Most Sustainable Companies In Greece 2024

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ALUMIL βρίσκεται στη λίστα με τις «The Most Sustainable Companies in Greece 2024», ως μία από τις 50 ηγέτιδες ελληνικές επιχειρήσεις που δημιουργούν τη Χάρτα της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.

Ειδικό Βραβείο για κοινωνική προσφορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ειδικό Βραβείο για κοινωνική προσφορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Στα πλαίσια του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η ALUMIL έλαβε Ειδικό Βραβείο για την κοινωνική της προσφορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την παραγωγή προσωπίδων προστασίας και αποστολή τους σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Bραβείο στην κατηγορία Καλύτερης Εταιρείας Διεθνούς Δραστηριοποίησης 2020

Bραβείο στην κατηγορία Καλύτερης Εταιρείας Διεθνούς Δραστηριοποίησης 2020

Η εταιρεία απέσπασε το 3ο βραβείο στα επιχειρηματικά βραβεία που διοργανώθηκαν για 18η συνεχή χρονιά από το περιοδικό ΧΡΗΜΑ και στοχεύουν στην ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού.

Η ALUMIL ανάμεσα στις 35 εισηγμένες ελληνικές εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια του Χρηματιστηριακού δείκτη ESG

Η ALUMIL ανάμεσα στις 35 εισηγμένες ελληνικές εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια του Χρηματιστηριακού δείκτη ESG

H ALUMIL, ύστερα από αξιολόγηση, κρίθηκε πως πληροί τα κριτήρια για την ένταξη στον δείκτη ESG, ο οποίος θα παρακολουθεί την απόδοση των εταιρειών σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικής δραστηριοποίησης και εταιρικής διακυβέρνησης.

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων: Πώς συνδέεται η προστασία τους με την παγκόσμια κρίση νερού;

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, την ημέρα που το 1971 υπογράφτηκε στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν η «Σύμβαση για τους Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας». Στόχος της «Σύμβασης Ραμσάρ», η οποία περιλαμβάνει 1.524 υγροτόπους έκτασης 520 εκατομμυρίων στρεμμάτων, είναι η προστασία και η συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και διεθνών δράσεων.   

Τι είναι οι υγρότοποι;  

«Υγρότοπος» ονομάζεται είτε η περιοχή που κατακλύζεται από νερό μόνιμα ή εποχικά είτε η περιοχή που το έδαφός της είναι υγρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα έλη, τα δέλτα, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί, οι λιμνοθάλασσες και οι λίμνες, φυσικές ή τεχνητές.  

Ποιοι υγρότοποι προστατεύονται στην Ελλάδα από τη «Σύμβαση Ραμσάρ»; 

Το Δέλτα του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, οι λίμνες Ισμαρίδα (Ν. Ροδόπης) και Βιστωνίδα (Ν. Ξάνθης), το Πόρτο Λάγος στην Ξάνθη, το Δέλτα και η λιμνοθάλασσα του Νέστου, η λίμνη Κερκίνη (Ν. Σερρών), οι λίμνες Βόλβη και Κορώνεια (Ν. Θεσσαλονίκης), το Δέλτα των ποταμών Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, ο Αμβρακικός κόλπος, η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και η λιμνοθάλασσα Κοτύχι (Ν. Ηλείας).  

Πόσο σημαντικοί είναι οι υγρότοποι;  

Η αξία των υγροτόπων, γλυκού και αλμυρού νερού, είναι τεράστια για τη φύση και την ανθρωπότητα. Ας δούμε συνοπτικά τι μας προσφέρουν (οι πληροφορίες έχουν αντληθεί από το WorldWetlandsDay.org): 

  • Συγκρατούν και μας παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος του γλυκού νερού που χρησιμοποιούμε. Παράλληλα, λειτουργούν ως φυσικά φίλτρα καθαρισμού του νερού από ρύπους, καθιστώντας το ασφαλές για πόση.  

  • Αποτελούν ρυθμιστές του κλίματος, καθώς αποθηκεύουν μεγαλύτερες ποσότητες άνθρακα και από τα δάση. 

  • Προστατεύουν από πλημμύρες, με κάθε στρέμμα τους να απορροφά έως και 5,6 εκατομμύρια λίτρα πλημμυρικού νερού.  

  • Φιλοξενούν σημαντική βιοποικιλότητα, καθώς το 40% των ειδών παγκοσμίως ζουν και αναπαράγονται σε υγροτόπους.  

  • Μας εξασφαλίζουν τροφή μέσα από τις υδατοκαλλιέργειες και τους ορυζώνες.  

Οι υγρότοποι εκπέμπουν S.O.S.  

Δυστυχώς, οι υγρότοποι είναι το πιο απειλούμενο οικοσύστημα της Γης, καθώς ο ρυθμός εξαφάνισής τους είναι τριπλάσιος συγκριτικά με τον αντίστοιχο των δασών. Τα τελευταία 50 χρόνια, έχει χαθεί το 35% των υγροτόπων στον κόσμο, ενώ 1 στα 3 είδη του γλυκού νερού κινδυνεύουν να εκλείψουν. Αιτία όλων αυτών, η ολοένα και αυξανόμενη ανθρώπινη δραστηριότητα που προκαλεί τη ρύπανση των υδάτων και την καταστροφή των οικοσυστημάτων.   


Γιατί μας αφορά η καταστροφή των υγροτόπων;  

Παρά το γεγονός ότι η Γη αναφέρεται συχνά ως «μπλε πλανήτης» λόγω της έντονης παρουσίας του υδάτινου στοιχείου, μόλις το 2,5% του συνολικού νερού είναι γλυκό και λιγότερο από 1% μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ανάγκες μας. Η βασικότερη πηγή γλυκού νερού είναι οι υγρότοποι.   

Η υπερκατανάλωση γλυκού νερού (η χρήση νερού αυξήθηκε 6 φορές τα τελευταία 100 χρόνια) μας έχει οδηγήσει σε μια παγκόσμια κρίση, καθώς η φύση δεν προλαβαίνει να αναπληρώσει το νερό που καταναλώνουμε, ποσότητα που αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια τόνους καθημερινά.  

Συνεπώς, καταστρέφοντας τους υγροτόπους, καταστρέφουμε τις μοναδικές πηγές γλυκού νερού που διαθέτουμε και εντείνουμε την κρίση του νερού.  

Η σημασία της ορθής διαχείρισης του νερού για την ALUMIL  

Δεδομένου ότι η διαθεσιμότητα του γλυκού νερού είναι περιορισμένη, η ορθή διαχείρισή του είναι πολύ σημαντική. Τι καταφέραμε στην ALUMIL μέσα στο 2021, όπως αποτυπώνεται και στην 3η μας Έκθεση ESG

  • Ανακυκλώσαμε το 35% του συνολικού νερού που χρησιμοποιούμε στις παραγωγικές εγκαταστάσεις μας.   

  • Εξοικονομήσαμε 6,59% περισσότερο νερό, αλλάζοντας τη χημική προεργασία του αλουμινίου στο οριζόντιο βαφείο σε πλήρη όξινη.  

  • Εξοικονομήσαμε 46,8% του νερού που χρησιμοποιείται στο οριζόντιο βαφείο μέσω του κλειστού κυκλώματος απιονισμένου νερού.  

  • Ανακυκλώσαμε το 43,85% του νερού που χρησιμοποιείται στο κάθετο βαφείο.  

  • Εξοικονομήσαμε 3,3% περισσότερο καθαρό νερό στην ανοδίωση.   

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος; Διαβάστε εδώ.

Αποθήκευση

Επικοινωνία

Σχετικά με ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Φόρμα επικοινωνίας