Alumil International
Choose your local website

SUPPORT

Find what you need according to your requirements

We provide all the necessary services and the most up-to-date material to answer all of your questions. Regardless of your purchase phase, we can support you to find what you want.

Ncaved House

Situation

NCAVED house by MOLD architects responds to a rocky, windy site in Agios Sostis, Greece, by drilling down and embedding a house within the earth. The result is a sheltered home that is highly protected yet takes full advantage of ocean views. 

Solution

The architecture was generated by projecting a rectangular grid across the slope, resulting in a three-dimensional ‘chess board’ of solids and voids. The rigid geometry is interrupted with the rotation of the outer axis of the grid. This rotation serves to open-up the living area and provide wider views. 

Longitudinal retaining walls of dry stone define the exterior of the dwelling and direct views towards the horizon line. Meanwhile, shorter transverse partitions are made of glass and open along their entire length. Installation of the SUPREME S650 PHOS Eclipse system with the minimal aluminium frames and the totally concealed track installation covered with the marble floor finish, allows the unification of the external with the internal environment and provides an unobstructed view. 

While the front of the house fully opens-up to the eastern view, rear windows are nestled underground and open-up into interior gardens in a move that enhances airflow and brings natural light into subterranean floor areas. 

Embedded into the slope, a set of exterior stairs connect the three levels of the house to the main entrance, which is located at the living room loft. This smooth descent into the interior of the house slowly reveals initially hidden spaces, while framing views towards the sea along the way. 

The architects explain ‘in-caved’ areas are ‘negative’ spaces resulting from severing and removing part of the rock. The rough feeling of the natural cavity spaces is recreated with the choice of materials and colours, being stone, exposed concrete, wood and metal lining. 

 

Architects: MOLD architects 


* The source for the description above was MOLD Architects office 

Project identity

Country
Greece
City
Serifos
Year
2020
Add to favorites

Corporate Social Responsibility

Governance

72%

increase in the number of women at all hierarchical levels

Society

11.959hrs

οf training for our people and industry professionals

Environment

75%

use of recycled aluminium in our annual production

Sustainable development & Social Contribution

We strive to create a better world for future generations, where they can thrive and pursue their dreams. To achieve this, we proactively invest in initiatives that aim to maximise our positive impact in the critical areas of Environment, Society, and Corporate Governance.