Alumil Cyprus
Choose your local website
installation

Τοποθέτηση & Παράδοση

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά την τοποθέτηση και παράδοση των κουφωμάτων

Έχοντας πλέον επιλέξει τον συνεργάτη που θα κατασκευάσει τα κουφώματά σας, υπάρχουν αρκετά σημεία που καλό είναι να προσέξετε κατά τη διάρκεια της παράδοσης και της τοποθέτησης των κουφωμάτων που επιλέξατε. Πολύ σημαντική λεπτομέρεια που αφορά την τοποθέτηση των κουφωμάτων, η οποία μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη θερμομόνωση των κουφωμάτων! Κατά την τοποθέτηση, δεν πρέπει τα κουφώματα να έρχονται σε επαφή με την τοιχοποιία ή το πάτωμα καθώς, διαφορετικά, αναιρείται η θερμομόνωση. Ανάμεσα στο κούφωμα και την τοιχοποιία ή το πάτωμα, θα πρέπει να τοποθετούνται πλαστικοί τάκοι ή ειδικά ελαστικά περιμετρικά για να διατηρούμε τη θερμομονωτική ιδιότητα του κουφώματος και όλοι οι αρμοί θα πρέπει να σφραγίζονται με αφρώδες μονωτικό υλικό και στη συνέχεια με σιλικόνη.
Στο κάτω μέρος του κουφώματος, την ώρα της τοποθέτησης άλλα και έπειτα στους αρμούς, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στεγανωτικά υλικά. Όλα τα κουφώματα πρέπει να έχουν στην κάσα ειδικές τρύπες για την απορροή υδάτων που συγκεντρώνονται από τις βροχές και την υγρασία. Οι τρύπες αυτές καλύπτονται με ειδικές τάπες. Τα φύλλα των τζαμιών θα πρέπει να έχουν και αυτά νεροχύτες και στο κάτω, αλλά και στο πάνω μέρος.

Σημαντικοί έλεγχοι κατά την παράδοση

Θα πρέπει να ελέγξετε επίσης κάποια πολύ σημαντικά σημεία όπως για παράδειγμα την επιφάνεια των προφίλ για πιθανά χτυπήματα.
Επίσης, θα πρέπει τα εμφανή εξαρτήματα, όπως οι λαβές να φέρουν το λογότυπο «Alumil». Θα πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξετε σε συνεργασία με τον κατασκευαστή και τη σωστή λειτουργία των κουφωμάτων. Αρχικά θα πρέπει να προσέξετε εάν τα κουφώματα έχουν τοποθετηθεί ίσια, δηλαδή δεν παρουσιάζουν κάποια κλίση.
Hinged window

ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

  • Όταν τοποθετηθεί ένα ανοιγόμενο κούφωμα, ανοίξτε το φύλλο του τζαμιού. Το φύλλο θα πρέπει να στέκεται σε οποιαδήποτε θέση και να μην κλείνει ή ανοίγει μόνο του και να ανοίγει σχεδόν αθόρυβα.
  • Στα δίφυλλα κουφώματα, όταν είναι κλειστά, το κενό που υπάρχει ανάμεσα τους από την μέσα πλευρά θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο από πάνω μέχρι κάτω.
  • Ο τεχνικός θα σας υποδείξει και το σωστό τρόπο ανοίγματος – κλεισίματος των κουφωμάτων, που θα πρέπει να τηρείτε προσεκτικά, ειδικά αν πρόκειται για κουφώματα με μηχανισμούς ανάκλισης. Εάν παρατηρήσετε μπλοκάρισμα της κίνησης, μην προσπαθείτε να αποκαταστήσετε το πρόβλημα μόνοι σας, διότι υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσής του. Το πρόβλημα θα σας το λύσει το τεχνικό προσωπικό του κατασκευαστή κουφωμάτων που επιλέξατε.

ΣΥΡΟΜΕΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ

  • Δεν θα πρέπει να μπορείτε να σηκώσετε το φύλλο του τζαμιού ενός συρόμενου κουφώματος.
  • Ελέγξτε ότι τα φύλλα ενός συρόμενου κουφώματος έχουν το ίδιο πλάτος, σύροντας και βάζοντας τα παράλληλα στο ίδιο σημείο. Επιπλέον τα φύλλα ενός συρόμενου κουφώματος πρέπει να είναι ακριβώς στο ίδιο ύψος
  • Στο χωνευτό κούφωμα, το κενό μεταξύ αλουμινίου και τοίχου θα πρέπει να είναι καλυμμένο με προφίλ έτσι ώστε να μην εισχωρήσει η υγρασία από το νερό της βροχής. Όταν σύρετε χωνευτά κουφώματα πλήρως μέσα στον τοίχο, δεν πρέπει να βρίσκουν μέσα στον τοίχο.
sliding windows
Entrance Door

ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

  • Όλες οι πόρτες εισόδου θα πρέπει να έχουν κατωκάσι, έστω και χαμηλού ύψους ενός εκατοστο. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να τοποθετηθούν λάστιχα, με άμεση συνέπεια να μπάζουν.
  • Οι πόρτες εισόδου δεν πρέπει να κλειδώνουν με δυσκολία και δεν πρέπει να κουνιούνται αν τους ασκήσετε πίεση ή τις τραβήξετε όταν είναι κλειδωμένες

ΡΟΛΑ

Ελέγχουμε και τη λειτουργία των ρολών. Εάν μπλοκάρει ο ηλεκτρικός μηχανισμός, καλέστε τον τεχνικό για να επιλύσει το πρόβλημα, καθώς οι μηχανισμοί των ρολών είναι περίπλοκοι και οποιαδήποτε δική μας απρόσεκτη επέμβαση, μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο.
Rolling Shutters
Accessories

ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

Τα εξαρτήματα που θα χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή των κουφωμάτων αποτελούν σημαντικό παράγοντα, τόσο για τη σωστή λειτουργία όσο και για τη μακροζωία του κουφώματος. Σ’ αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα λάστιχα, οι μηχανισμοί, οι γωνίες, οι λαβές, οι μεντεσέδες, τα ράουλα κ.λ.π. O κατασκευαστής πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα εξαρτήματα που προτείνει και έχει εγκρίνει ο σχεδιαστής και παραγωγός του συστήματος αλουμινίου.

Έγγραφα που πρέπει να παραδίδει ο κατασκευαστής βάσει σήμανσης CE.

ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

QUALITY GUARANTEESΟ κατασκευαστής πρέπει να δίνει στον πελάτη την Εγγύηση Ποιότητας όλων των προϊόντων που έχουν τοποθετηθεί. Ο ελάχιστος χρόνος εγγύησης είναι δύο (2) έτη και για να ισχύει, ο πελάτης πρέπει να τηρεί τους όρους περιοδικής συντήρησης και καθαρισμού που παρέχονται από τον κατασκευαστή έτσι ώστε τα κουφώματα να διατηρούν τις υψηλές προδιαγραφές αντοχής στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες. Με τη σωστή χρήση, συντήρηση και καθαρισμό ο πελάτης μπορεί να συμβάλλει τόσο στην καλή τους λειτουργία, όσο και στην άψογη εμφάνισή τους.

 

ΣΗΜΑΝΣΗ CE

CE MarkingΕπίσης, θα πρέπει να λάβετε από τον κατασκευαστή το ειδικό έντυπο σήμανσης CE, που είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), για κάθε κούφωμα οικιακής χρήσης. Το CE είναι τα αρχικά των γαλλικών λέξεων "Conformité Européenne" που σημαίνει Ευρωπαϊκή Συμμόρφωση. Το CE δεν υποδηλώνει σε καμία περίπτωση ποιότητα προϊόντων, αλλά ασφάλεια προς τον τελικό χρήστη. Τα προϊόντα που συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των Ευρωπαϊκών Προτύπων, τα οποία ορίζουν τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε το προϊόν να είναι ασφαλή για χρήση από τον καταναλωτή. Προϊόντα τα οποία δεν φέρουν τη Σήμανση CE, δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι δηλαδή παράνομα!