Alumil Cyprus
Choose your local website

ALUMIL BEYOND

Αειφορία – Βιώσιμη Ανάπτυξη – Κοινωνική Προσφορά

Στην ALUMIL έχουμε μάθει να κοιτάμε μπροστά. Πέρα από τα όρια του κλάδου μας. Πέρα από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα. Ο πλανήτης μας έχει ανάγκη τη συνεισφορά όλων. Γι’ αυτό, οραματιζόμαστε έναν κόσμο αειφορίας, βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς. Έναν κόσμο πέρα από τα συνηθισμένα ή αλλιώς…τον κόσμο της ALUMIL BEYOND.
Achievement 2

+73%

αύξηση του μέσου όρου ωρών κατάρτισης για το μέσο εργαζόμενο

50%

των προμηθευτών της εταιρείας από την τοπική αγορά
achievement 4

1200

ώρες εκπαιδεύσεων της ALUMIL Academy σε τμήματα κατάρτισης για νέους του κλάδου & 1.343 ώρες εκπαίδευσης κατασκευαστών αλουμινίου.

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023

Διαβάστε την ετήσια  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της ALUMIL, που καταγράφει τις επιδόσεις και τα επιτεύγματα της εταιρείας, γύρω από ζητήματα κοινωνικής ευθύνης, περιβάλλοντος, εταιρικής διακυβέρνησης, αγοράς και ανθρώπινου δυναμικού.
George Milonas

"Χτίζουμε τη στρατηγική εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, έχοντας την πεποίθηση ότι οι επιχειρήσεις μπορούν και οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά στις σημαντικές προκλήσεις για την ανθρωπότητα."

- Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ALUMIL

Ενσωματώνουμε Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών

Υποστηρίζουμε ενεργά την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη και ευημερία έως το 2030, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Συμμετέχουμε σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, υιοθετώντας στόχους των Ηνωμένων Εθνών και αποσκοπώντας στην εκπλήρωσή τους μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες και ενέργειες. 

Καλή υγεία και ευημερία

Καλή υγεία και ευημερία

Θέτουμε την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων μας ως στρατηγική μας προτεραιότητα και εφαρμόζουμε για αυτόν τον σκοπό σχεδιασμένες πολιτικές, που βρίσκονται σε συμφωνία με τα διεθνή πρότυπα.

Ποιοτική Εκπαίδευση

Ποιοτική Εκπαίδευση

Πραγματοποιούμε τακτικά εκπαιδεύσεις στο προσωπικό μας, που έχουν ως στόχο τη διεύρυνση των δεξιοτήτων που είναι χρήσιμες για την εργασία τους, αλλά και την εκπαίδευσή τους σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και βέλτιστων πρακτικών.

Ισότητα των φύλων

Ισότητα των φύλων

Η εταιρική μας κουλτούρα διαμορφώνει ένα περιβάλλον εργασίας, όπου η επιλογή των εργαζομένων γίνεται ανεξαρτήτως φύλου και με μοναδικά κριτήρια τις ικανότητές τους και την αξία που μπορούν να προσφέρουν στην εταιρεία.

Καθαρό νερό και αποχέτευση

Καθαρό νερό και αποχέτευση

Η χρήση του νερού είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των παραγωγικών μας εγκαταστάσεων και γι΄ αυτό η ορθολογική διαχείρισή του αποτελεί δέσμευση και προτεραιότητά μας, ενώ στόχος μας είναι να διατηρούμε υψηλά τα ποσοστά ανακύκλωσής του.

Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη

Επενδύουμε συνεχώς στους ανθρώπους μας, καθώς αναγνωρίζουμε ότι είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο της εταιρείας. Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στην ανάπτυξη της εταιρείας και ως εκ τούτου δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε συνεχώς το περιβάλλον εργασίας τους.

Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές

Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, ενισχύοντας τη διαχείριση του ποιοτικού ελέγχου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Παράλληλα, πιστοποιούμε τα συστήματά μας σε συνεργασία με διεθνή ινστιτούτα.

Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή

Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή

Είμαστε από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που υποστήριξαν το μοντέλο της «κυκλικής οικονομίας», ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που βασίζεται στη χρήση υλικών & προϊόντων με τρόπο που θα συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους και θα ελαχιστοποιεί την άντληση των φυσικών πόρων.

Δράση για το κλίμα

Δράση για το κλίμα

Αναζητούμε συνεχώς τρόπους για να περιορίσουμε τη χρήση των φυσικών πόρων, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Μέσα από έρευνα και σχεδιασμό, επιδιώκουμε να έχουμε όσο το δυνατόν ηπιότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Βραβεία & Αναγνώριση

The Most Sustainable Companies In Greece 2024

The Most Sustainable Companies In Greece 2024

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η ALUMIL βρίσκεται στη λίστα με τις «The Most Sustainable Companies in Greece 2024», ως μία από τις 50 ηγέτιδες ελληνικές επιχειρήσεις που δημιουργούν τη Χάρτα της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας.

Η ALUMIL ανάμεσα στις 35 εισηγμένες ελληνικές εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια του Χρηματιστηριακού δείκτη ESG

Η ALUMIL ανάμεσα στις 35 εισηγμένες ελληνικές εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια του Χρηματιστηριακού δείκτη ESG

H ALUMIL, ύστερα από αξιολόγηση, κρίθηκε πως πληροί τα κριτήρια για την ένταξη στον δείκτη ESG, ο οποίος θα παρακολουθεί την απόδοση των εταιρειών σε ζητήματα περιβάλλοντος, κοινωνικής δραστηριοποίησης και εταιρικής διακυβέρνησης.

Riviera Tower: Η ALUMIL «ντύνει» τον εμβληματικό ουρανοξύστη του Ελληνικού

Η μεγάλη ανάπτυξη του Ελληνικού αποτελεί το κορυφαίο έργο αστικής ανάπλασης της χώρας μας και ένα από τα σπουδαιότερα στην Ευρώπη. Η ALUMIL, που συμμετέχει σε αρκετά από τα επιμέρους έργα στο Ελληνικό (Experience Centre, κτιριακό συγκρότημα σωματείων ΑμεΑ), πρόκειται να «ντύσει» με συστήματά της και τον Riviera Tower, το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα αλλά και τον ψηλότερο οικιστικό ουρανοξύστη της Μεσογείου.

Διεθνής εμπειρία & υψηλή τεχνογνωσία

Για την ALUMIL, η συμμετοχή σε εμβληματικά έργα ανά τον κόσμο αποτελεί μια σταθερά εδώ και πολλά χρόνια. Το Τμήμα Διεθνών Έργων της ελληνικής πολυεθνικής υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε νέο εγχείρημα και η συμμετοχή στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού δεν συνιστά εξαίρεση. Το νευραλγικό τμήμα Διεθνών Έργων παρείχε υπηρεσίες από τη φάση του αρχικού σχεδιασμού και συνεργάστηκε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Developer, Main Contractor, Façade Contractors, Façade Consultants, Cost Consultants), καθώς και με το διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, που είναι υπεύθυνο για τη σχεδίαση του έργου, διαθέτοντας  εκτενή τεχνογνωσία και εμπειρία παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Χαρακτηριστικά, μπορούμε να αναφέρουμε έργα όπως η ανακαίνιση του Reichstag στο Βερολίνο ή το νέο αεροδρόμιο του Hong Kong, που υπογραμμίζουν την εμπλοκή του βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου σε projects  υψηλών απαιτήσεων.

Ο  Riviera Tower είναι ένας ουρανοξύστης υψηλών απαιτήσεων σε όλα τα επίπεδα. Το έργο, με την ολοκλήρωσή του, θα αποτελέσει ένα κτίριο τοπόσημο, πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό σημείο αναφοράς για τη χώρα, αλλά και πρότυπο αειφόρου και βιοφιλικού σχεδιασμού νέας γενιάς που φέρνει το αστικό περιβάλλον σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Γεγονός για το οποίο θα πιστοποιηθεί με το πλέον αναγνωρισμένο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης LEED σε επίπεδο Gold

Τα επιλεγμένα συστήματα αλουμινίου είναι εξαιρετικά προηγμένα, παρέχοντας υψηλό επίπεδο ενεργειακής θωράκισης που καλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές του LEED και τις αυξημένες απαιτήσεις του ΚΕΝΑΚ για ενεργειακή κλάση Α++. Οι θερμομονωτικές τους ιδιότητες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.

Παράλληλα, τα συστήματα διαθέτουν κορυφαίες ακουστικές προδιαγραφές, διασφαλίζοντας ότι τα επίπεδα θορύβου εντός των διαμερισμάτων παραμένουν χαμηλά, προσφέροντας έναν ήρεμο και άνετο χώρο διαβίωσης.

Επιπρόσθετα, τα συστήματα υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους και δοκιμές για να διασφαλιστεί η αντοχή τους στις ιδιαίτερες ανεμοπιέσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν λόγω του ύψους και της τοποθεσίας του κτιρίου. Αυτοί οι έλεγχοι διασφαλίζουν ότι τα συστήματα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτητικές συνθήκες και να προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια και αντοχή.

Οι προηγμένες αυτές προδιαγραφές και οι αυστηροί έλεγχοι καθιστούν τα συστήματα  αλουμινίου ιδανικά για σύγχρονα κτίρια που απαιτούν υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα, άριστες ακουστικές επιδόσεις και αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Η ALUMIL συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην επίτευξη των παραπάνω στόχων, καθώς τα συστήματά της παράγονται σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και, ως εκ τούτου, παρέχουν καλή βαθμολογία αναφορικά με τις διεθνείς πιστοποιήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία πρωτοπορεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, έχοντας ενσωματώσει στην παραγωγή της διαδικασίες που συμβάλλουν στη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος.

Μπορούμε να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι το 2022 η ALUMIL έγινε η πρώτη ελληνική εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου που έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Cradle to Cradle Certified® (C2C) Silver για μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της, ενώ εντός του 2023 λάνσαρε το Loop60, το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, το οποίο παράγεται από 60% ανακυκλωμένο υλικό. Τέτοιου είδους πρωτιές κατέστησαν την ALUMIL την ιδανική επιλογή για ένα μοναδικό στην Ελλάδα έργο, όπως ο Riviera Tower. Παράλληλα, οι υψηλές επιδόσεις των συστημάτων της εταιρείας ως προς τη θερμομόνωση, την ηχομόνωση, την υδατοστεγανότητα, την αεροπερατότητα και την ασφάλεια, καθώς και η διασφάλιση αυτών μέσα από αυστηρούς ελέγχους που πραγματοποιούνται στο ιδιόκτητο προηγμένο κέντρο δοκιμών της ALUMIL, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πραγματοποίηση της συνεργασίας.

Προϊοντικός πλουραλισμός που αναδεικνύει τη σχεδίαση

Στον  Riviera Tower πρόκειται να εγκατασταθούν συστήματα της ALUMIL για τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα των διαμερισμάτων, τα υαλοπετάσματα για την πρόσοψη, καθώς και συστήματα για κιγκλιδώματα. Πιο συγκεκριμένα, τα συστήματα που έχουν επιλεγεί είναι τα παρακάτω:

  • SUPREME S650: Minimal συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα κουφωμάτων – γωνιακή τυπολογία.
  • SMARTIA M35: Minimal σύστημα υαλοπετασμάτων που προσφέρει μέγιστη διαφάνεια και υψηλές επιδόσεις.
  • Ειδική κατασκευή SMARTIA M60: Υψηλής ενεργειακής απόδοσης σύστημα υαλοπετασμάτων που διακρίνεται για το αυξημένο επίπεδο ασφάλειας και στατικότητας που παρέχει.  
  • Ειδική κατασκευή SMARTIA M8200: Σύστημα κάθετης στήριξης υαλοπινάκων για την κατασκευή γυάλινων κάγκελων υψηλής αισθητικής και ανθεκτικότητας.

Σημείωση: Όλα τα συστήματα έχουν περάσει από τη διαδικασία της προανοδίωσης στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της ALUMIL. Η προανοδίωση είναι μια επιφανειακή επεξεργασία που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της ανοδίωσης και της ηλεκτροστατικής βαφής, προσφέροντας αυξημένη αντοχή. Στην περίπτωση του Riviera Tower, η προανοδίωση κρίθηκε απαραίτητη, λόγω της εγγύτητας του κτιρίου με το υδάτινο στοιχείο.

ALUMIL ή αλλιώς… ποιότητα με αποδείξεις

Η συμμετοχή της ALUMIL στο κορυφαίο έργο του Ελληνικού αποδεικνύει περίτρανα πως η βορειοελλαδίτικη εταιρεία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των κατασκευαστικών εξελίξεων, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

Η υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, οι καινοτομίες που αναπτύσσει αλλά και η προσήλωσή της σε ό,τι αφορά την κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος, την καθιστούν τη No1 επιλογή για projects υψηλών προδιαγραφών και μεγάλου κύρους, όπως ο Riviera Tower.

Δείτε το video με την εξέλιξη εργασιών του έργου.

Αποθήκευση

Επικοινωνία

Σχετικά με ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Φόρμα επικοινωνίας