Alumil Cyprus
Choose your local website

Ινστιτούτα πιστοποιήσεων

Στην εταιρεία μας κάθε υπάρχον ή νέο σύστημα αλουμινίου, θεωρείται δεδομένο πως συνοδεύεται από τα ανάλογα πιστοποιητικά των επιδόσεών του. Η πολυετής συνεργασία μας με διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς και ινστιτούτα που καλύπτουν τις απαιτήσεις της παγκόσμιας
αγοράς, προσδίδει ένα αξεπέραστο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ενισχύοντας το όραμα της ALUMIL για προϊόντα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του τελικού χρήστη.

ift Rosenheim
Ιδρύθηκε το 1966 από μία ομάδα επιστημόνων, μηχανικών και επαγγελματιών διαφόρων τομών ειδίκευσης. Διαθέτει σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια που προσφέρουν μια ολιστική θεώρηση για την κατασκευή δομικών στοιχείων και κατασκευών. Κύρια δραστηριότητα του ινστιτούτου είναι η εκπόνηση μελετών και κατ’ επέκταση πιστοποιήσεων που απευθύνονται στη βιομηχανία παραθύρων, προσόψεων και θυρών, ανεξάρτητα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Οι πιστοποιήσεις του ινστιτούτου καλύπτουν θέματα που σχετίζονται με τα πρότυπα, την έρευνα, τη διαπίστευση καθώς και την επαλήθευση των δοκιμών ή των υπολογισμών που πραγματοποιήθηκαν.

Passive House Institute


Το Ινστιτούτο Passive House (PHI) είναι ένα ανεξάρτητο ερευνητικό ίδρυμα και μπορεί να χαρακτηριστεί ως το επίκεντρο στην έρευνα και την ανάπτυξη της ιδέας του παθητικού σπιτιού. Από το 1996 όταν και ιδρύθηκε, διατηρεί ένα συνεργατικό χαρακτήρα και βοηθά στην πιστοποίηση των κατασκευών σύμφωνα με το μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο ενεργειακό πρότυπο επιδόσεων.
CSTB
Το γαλλικό επιστημονικό και τεχνικό κέντρο προσφέρει στους ενδιαφερόμενους ένα ευρύ φάσμα δοκιμών και παροχής πιστοποιήσεων των διαδικασιών παραγωγής. Οι έλεγχοι και οι μετρήσεις πραγματοποιούνται στο εργαστήριο του έκτασης 2500 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει τρεις μεγάλες εγκαταστάσεις δοκιμών και τέσσερις υποστηρικτικές εγκαταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το CSTB πραγματοποιεί ελέγχους ώστε να εξασφαλίσει ότι η παραγωγή των θερμομονωτικών προφίλ αλουμινίου (συραφή προφίλ με την παρεμβολή θερμομονωτικού υλικού) συμβαδίζει με τις ενδεδειγμένες διαδικασίες όπως αυτές έχουν οριστεί βάσει προτύπων.

Istituto Giordano


Ένα ινστιτούτο που δεν περιορίζει τη λειτουργία του μόνο στον -υποχρεωτικό- τομέα των ευρωπαϊκών οδηγιών, αλλά επεκτείνει τη δραστηριότητά του προσφέροντας μετρήσεις και πιστοποιήσεις ποιότητας και απόδοσης βάσει της εθνικής νομοθεσίας. Επιπλέον της βασικής του λειτουργίας, διεξάγει ερευνητικές δραστηριότητες, καθώς επίσης αναλαμβάνει το σχεδιασμό και την εκπαίδευση του ίδιου του συστήματος δοκιμών στους ενδιαφερομένους. Τα πιστοποιητικά του αναγνωρίζονται και γίνονται σεβαστά σε διεθνές επίπεδο.

UBAtc
Πρόκειται για τη μοναδική αρχή του Βελγίου που προσφέρει τεχνική έγκριση για τα κατασκευαστικά υλικά, τα προϊόντα, τα συστήματα και τους εγκαταστάτες. Παρέχει εθνικές και ευρωπαϊκές τεχνικές εγκρίσεις για υλικά, προϊόντα και συστήματα. Έτσι, καλύπτει κάθε απαίτηση, καθώς οι ευρωπαϊκές τεχνικές εγκρίσεις (ΕΤΑ) περιορίζονται αυστηρά στο ρυθμιστικό περιβάλλον και στην ευρωπαϊκή οδηγία 89/106/ΕΟΚ, ενώ οι εθνικές τεχνικές εγκρίσεις (ATG) είναι εθελοντικές αξιολογήσεις που καλύπτουν ρυθμισμένα και μη χαρακτηριστικά, αποδεικνύοντας την καταλληλότητα για την προβλεπόμενη χρήση.

WINTECH


Η βρετανική εταιρεία παρέχει υπηρεσίες που εντάσσονται σε ένα φάσμα δοκιμών και μετρήσεων προκειμένου να πιστοποιηθούν τα ελεγχόμενα προϊόντα ότι συμφωνούν με μία σειρά βιομηχανικών προτύπων και κανονισμών. Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν ότι γίνονται εξειδικευμένες μελέτες που καλύπτουν τους κανονισμούς των CWCT, PAS 24, Secured by Design και των απαιτήσεων NHBC. Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι η WINTECH συνεργάζεται και παρέχει της υπηρεσίες της σε εταιρείες παραγωγής υαλοπετασμάτων, υαλοπινάκων και κουφωμάτων.

CLEB
Με κύρια δραστηριότητα στην Κεντρική & Βόρειο Αμερική παρέχει εμπεριστατωμένες μελέτες και πιστοποιήσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των εταιρειών του βιομηχανικού κλάδου. Με εγκαταστάσεις γραφείων και εργαστηρίων σε Montreal, Chicago, Quebec, Ottawa, Truro και New York, έχει ισχυρή παρουσία και υψηλό κύρος. Οι πιστοποιημένες έρευνες που διεξάγονται βάσει παγκόσμιων προτύπων, επαληθεύουν τα αποτελέσματα των δοκιμών και των υπολογισμών που πραγματοποιούνται.

ITB


Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Κτιρίων (ITB), για περισσότερο από 70 χρόνια, διεξάγει εργαστηριακές έρευνες που προορίζονται για τον κατασκευαστικό τομέα και αναλαμβάνει την επίβλεψη στην υλοποίηση και την πρακτική εφαρμογή των αποτελεσμάτων τους. Με την επίσημη εποπτεία του Υπουργείου Επενδύσεων και Οικονομικής Ανάπτυξης της Πολωνίας, χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες ερευνητικές μεθοδολογίες και εξειδικευμένο εξοπλισμό μέτρησης, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη των κατασκευών τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό.

ATI Intertek
Η Intertek, μία εκ των κορυφαίων εταιρειών παροχής λύσεων ποιότητας και ασφάλειας που απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών παγκοσμίως, πραγματοποίησε το 2013 την εξαγορά της Architectural Testing Inc. (ATI). Έτσι, συνδυάζοντας το δικό της κύρος με την εμπειρία μιας μεγάλης εταιρείας δοκιμών και πιστοποιήσεων οικοδομικών προϊόντων στη Βόρεια Αμερική, εγκρίνει την απόδοση των συστημάτων βάσει επιστημονικών μετρήσεων και κριτηρίων.

Element Materials Technology


Η Element Materials Technology και η Exova Group Limited, δύο από τις κορυφαίες εταιρείες εργαστηριακών δοκιμών, ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας έναν ισχυρό και αξιόπιστο συνεργάτη προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος είναι να πιστοποιηθούν τόσο τα υλικά όσο και τα προϊόντα των δοκιμών ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και ικανοποιούν τις απαιτήσεις σε ασφάλεια στην τελική τους εφαρμογή, συνέπεια και εμπορεύσιμη ποιότητα, συμμορφώνονται με όλα τα σχετικά βιομηχανικά πρότυπα και τους κανονισμούς και τελικώς είναι κατάλληλα για το σκοπό που προορίζονται.
NTCL
Το NTCL (National Certified Testing Laboratories) είναι ένα πλήρως αναγνωρισμένο, ανεξάρτητο εργαστήριο δοκιμών και μελετών για τις βιομηχανίες αρχιτεκτονικών και κατασκευαστικών έργων που λειτουργεί από το 1977, διαπιστευμένο κατά ISO / IEC 17025. Είναι ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κέντρο ερευνών, το οποίο παρέχει υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών σε εταιρείες του βιομηχανικού κλάδου, με μεγάλη εμπειρία και σύγχρονο εξοπλισμό.

Thomas Bell-Wright International


Το Riverbank Acoustical Laboratories, είναι μια αναγνωρισμένη από το NVLAP υπηρεσία ακουστικών δοκιμών που ιδρύθηκε από τον Wallace Clement Sabine το 1918. Η υπηρεσία δοκιμών παραμένει μια πολύ σεβαστή πηγή ανεξάρτητων δοκιμών ακουστικών υλικών. Το RAL ειδικεύεται σε STC (απώλεια μετάδοσης ήχου ανά ASTM E90), NRC (ηχοαπορρόφηση ανά ASTM C423), ΙΙC (μετάδοση ήχου πρόσκρουσης ανά ASTM E492) και δοκιμή ηχητικής ισχύος (ISO 6926).

Riverbank Acoustical Laboratory
Το Riverbank Acoustical Laboratories, είναι μια αναγνωρισμένη από το NVLAP υπηρεσία ακουστικών δοκιμών που ιδρύθηκε από τον Wallace Clement Sabine το 1918. Η υπηρεσία δοκιμών παραμένει μια πολύ σεβαστή πηγή ανεξάρτητων δοκιμών ακουστικών υλικών. Το RAL ειδικεύεται σε STC (απώλεια μετάδοσης ήχου ανά ASTM E90), NRC (ηχοαπορρόφηση ανά ASTM C423), ΙΙC (μετάδοση ήχου πρόσκρουσης ανά ASTM E492) και δοκιμή ηχητικής ισχύος (ISO 6926).

AUTH


Ένα εκ των μεγαλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας με έδρα την Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 1925 και δραστηριοποιείται κατά κόρον στον τομέα της εκπαίδευσης. Πέραν όμως από τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, το Α.Π.Θ. «εκμεταλλεύεται» την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, παρέχοντας πιστοποιήσεις και εμπεριστατωμένες μελέτες ηχομείωσης συστημάτων αλουμινίου για συνεργαζόμενες εταιρείες του κλάδου.
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Με έδρα την Αθήνα και έτος ιδρύσεως το 1836 αποτελεί το αρχαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της Ελλάδας, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην επιστημονική, τεχνική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Με την παροχή μελετών και πιστοποιήσεων ηχομείωσης και πυρασφάλειας, συνδέεται με την αγορά προσφέροντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε εταιρείες του κλάδου του αλουμινίου.

MT Group


Ο όμιλος MT ιδρύθηκε το 1980 και αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες δοκιμών και επιθεώρησης υπηρεσιών που εξυπηρετούν τον κλάδο των κατασκευών στις μεσο-Ατλαντικές και βορειοανατολικές περιφέρειες. Οι δοκιμές που εκτελούνται στα σύγχρονα εργαστήρια της εταιρείας, γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες ASTM, AAMA, AASHTO, NVLAP ή Στρατού των Μηχανικών. Ενδεικτικά, οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν: εργαστηριακές, κτιριακές και γεωτεχνικές μελέτες, επιθεώρηση, διαχείριση QC και συμμαχίες συνεργασίας. Παράλληλα, παρέχονται αποτελέσματα ερευνών πάνω σε μελέτες υλικών σχετικές με το δομικό χάλυβα, τον οπλισμό, το σκυρόδεμα, την τοιχοποιία, την άσφαλτο και το χώμα. Επίσης, διεξάγονται ειδικές δοκιμές και επιθεωρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παραθύρων, του μηχανισμού και του τοίχου.
Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Ο όμιλος δημιουργήθηκε το 2004 έπειτα από συγχώνευση μεταξύ των εταιρειών του ελληνικού κράτους ΕΒΟ και ΠΥΡΚΑΛ. Όταν δημιουργήθηκε, ήταν ο κύριος οπλικός κατασκευαστής με πολλά εργοστάσια και χιλιάδες εργαζομένους. Παράγει μια σειρά προϊόντων που περιλαμβάνουν τα περισσότερα είδη όπλων σε χρήση σήμερα ανά τον κόσμο και διακρίνεται για την έντονη εξαγωγική της δραστηριότητα. Χάρη στην εξειδικευμένη γνώση και την πολυετή εμπειρία της, αναπτύσσει μία παράλληλη δράση η οποία ικανοποιεί τις ανάγκες της αγοράς σε πιστοποιήσεις για το χαρακτηρισμό των συστημάτων αλουμινίου ως «αλεξίσφαιρα».