Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

FORENA: ALUMIL sistemi atrakcija na Manhattan-u

U regionu Chelsea na Manhattan-u u New York-u, 12 spratova od nivoa zemlje, nalazi se nova moderna zgrada na adresi Sixth Avenue 540. FORENA je novo stambeno rješenje koje donosi novi život urbanom pejzažu naselja.

Projekat, koji je dizajnirao Morris Adjmi Architects, može izgledati kao da usvaja konzervativan pristup, ali gornji volumen konstrukcije preokreće ovo uvjerenje i postaje osnova za kaskadne terase koje su opremljene aluminijumskim kompozitnim panelima proizvedene u ALUMIL-u.

 

 

U unutrašnjosti zgrade nalazimo 50 jednosobnih, dvosobnih ili trosobnih stanova. Nekoliko njih ima privatni otvoreni prostor, dok su svi opremljeni komadima zasnovanim na skandinavskoj estetici, fokusirajući se na funkcionalnost i udobnost. Unutrašnje oblasti stanova su prirodno ispunjene svjetlošću, pošto su široki rasponi prozora savršeno opremljeni SUPREME S77 i minimalnom S77 PHOS verzijom sa skrivenim krilom. U isto vrijeme, konačni rezultat je upotpunjen sa SMARTIA S560 LT, robusnim podizno kliznim sistemom koji doprinosi prodoru prirodnog svetla. Vrijedi napomenuti da ova konkretna verzija (LT) nudi lagan pristup, zahvaljujući korištenju niskog praga.

Još jednom, širok asortiman ALUMIL proizvoda se pokazao kao idealan kada su u pitanju izazovni i zahtjevni projekti. FORENA na Manhattan-u, u New Yorku, predstavlja jedinstven prijedlog modernog života, koji poboljšava svakodnevni život svojih stanovnika.

Dodaj u favorite