Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Georgios Milonas: „Ostajemo fokusirani na našu viziju u vezi sa unapređenjem svakodnevnog kvaliteta života“

Fondacija QualityNet je 7. februara predstavila grčke kompanije koje su se istakle kao „Najodrživije kompanije u Grčkoj 2022“. Ovo je bila najava godišnjih rezultata evaluacije korporativnih performansi u pogledu održivosti, prema ESG kriterijumima. ESG kriterijumi mjere učinak u oblasti zaštite životne sredine, društvenih aktivnosti i korporativnog upravljanja, oblikujući novi poslovni model.

ALUMIL je drugu godinu zaredom uvršten na listu najodrživijih kompanija u Grčkoj, čime je dokazao da je fokusiran na vrijednosti održivog razvoja, cirkularne ekonomije, digitalne transformacije i korporativne društvene odgovornosti.

Predsjednik i izvršni direktor ALUMIL Grupacije, g-din Georgios Milonas, održao je govor i zahvalio se organizaciji na ovom počasnom priznanju. Između ostalog, izjavio je: „Ostajemo fokusirani na našu viziju u vezi sa unapređenjem svakodnevnog kvaliteta života, razvojem „zelenih“ arhitektonskih aluminijumskih sistema vrhunskog kvaliteta i performansi koji se razvijaju u skladu sa održivim pristupom. Naši proizvodi opremaju zgrade širom svijeta, doprinoseći stvaranju objekata koji pružaju visoku energetsku efikasnost i bolje uslove života. Velika je čast što je ALUMIL drugu godinu zaredom dobio priznanje kao jedna od najodrživijih kompanija u Grčkoj”.

Dodaj u favorite