Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

ALUMIL ponovo otvara fabriku u Ksantiju, Grčka

2021. je bila prekretnica za ALUMIL. Promet Grupacije je dostigao rekordne brojke (procjena: 315,0 miliona evra, povećan za 74 miliona evra - +30% u poređenju sa 2020. godinom), što pokazuje sposobnost ALUMIL-a da se nosi sa bilo kojom situacijom, fokusirajući se na svoj plan, naporan rad i vjeru u ishod.

ALUMIL je, odgovarajući na visoke zahtjeve i kontinuiranu povećanu potražnju za našim proizvodima za arhitektonsku upotrebu kao i značajno povećanje svoje klijentele i otvaranje novih tržišta u inostranstvu, odlučio da nastavi aktivnosti na ponovnom pokretanju proizvodne jedinice u Ksantiju, Grčka, koja je prestala sa radom 2013. godine.
Ova odluka da se ponovo otvori proizvodna jedinica je veoma važna, jer jača korporativno prisustvo, otvara stotine novih radnih mjesta i doprinosi regionalnom napretku Trakije.

Pogon Ksanti, koji je tokom svog rada proizvodio 14.000 tona aluminijumskih profila godišnje, ponovo počinje sa radom sljedećeg aprila, čim budu završeni građevinski i tehnički radovi.

Dodaj u favorite