Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

SMARTIA M450: Nova generacija kliznih i podizno-kliznih sistema

Potpuni komfor, maksimalna fleksibilnost konstrukcije, minimalistički dizajn, visoke performanse. ALUMIL nova generacija kliznih i podizno-kliznih sistema čeka upravo vas.

SMARTIA M450  je sistem koji ispunjava najkompleksnije zahtjeve današnjih zgrada, pružajući moderan dizajn i visoku toplotnu izolaciju. Njegov minimalistički dizajn - samo 25 mm vidljive aluminijumske širine lica na preklopnom profilu za podizno-kliznu i kliznu tipologiju - izdvaja sistem, nudeći poboljšan prodor dnevne svjetlosti i besprijekornu vezu sa spoljašnjim okruženjem. Štaviše, sistem pruža maksimalnu funkcionalnost i lakoću korišćenja, značajno poboljšavajući uslove života. Istovremeno, njegova vodilica sa nevidljivim sistemom drenaže i smanjenom dubinom, lako se čisti i doprinosi visokoj efikasnosti u pogledu vodonepropusnosti.

Pored prednosti u pogledu funkcionalnosti i estetike, M450 pruža veliku uštedu energije zahvaljujući svojoj impresivnoj energetskoj efikasnosti. Idealan je za izgradnju „zelenih“ zgrada, sa toplotnom propusnošću (Uw) koja može da dostigne i do 1,26 W/m2K, uvijek u zavisnosti od tipologije, stakla i dimenzija konstrukcije. Uprkos minimalnoj estetici, M450 zadržava svoje visoke performanse i izuzetan je izbor za nove zgrade i zamjene, pružajući lakoću upotrebe, čak i na širokim rasponima prozora.

SMARTIA M450 predstavlja važan dodatak ALUMIL-ovom portfelju proizvoda. To je rješenje koje kombinuje neuporediv dizajn i visok kvalitet sa performansama koje osiguravaju toplotnu udobnost i sigurnost.

 

Dodaj u favorite