Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Redukcija zvuka: Novi sertifikati za 4 naša sistema

U modernim gradovima postoji mnogo vrsta buke koje mogu otežati svakodnevni život. Prema Evropskoj agenciji za životnu sredinu „zagađenje bukom je rastući problem širom Evrope i mnogi nisu svjesni koliko direktno utiče na zdravlje“.


U ALUMIL-u razvijamo aluminijumske sisteme, fokusirajući se na poboljšanje kvaliteta života.
Zato ističemo njihovu efikasnost i u redukciji buke. Proizvodi prolaze stroge kontrole kvaliteta kako bismo sertifikovali njihove performanse i dodatno poboljšali njihovu zvučnu izolaciju.

 

Zbog toga smo nastavili sa sertifikacijom za četiri (4) naša sistema u vezi sa njihovim nivoima redukcije zvuka. Tačnije, sertifikovani su termoizolovani sistem ulaznih vrata SUPREME S77, SMARTIA S67 URBAN, SMARTIA M9660 i SMARTIA MD67. Za nove sertifikate, ALUMIL je sarađivao sa zvaničnim sertifikacionim tijelom Aristotelovog univerziteta u Solunu, Laboratorijom za arhitektonsku tehnologiju. Nakon svih neophodnih ispitivanja, mjerenja su dovela do sljedećih rezultata u pogledu zvučne izolacije:

  • SUPREME S77: 44dB
  • SMARTIA S67: 45dB
  • SMARTIA M9660: 45dB
  • SMARTIA MD67: 42dB

 

Da bismo objasnili red veličina u pogledu nivoa smanjenja buke koji obezbjeđuju gore navedeni sistemi, uzmite u obzir da put sa gustim saobraćajem proizvodi nivoe buke blizu 80 decibela. To znači da ako imamo prozor sa sertifikovanom redukcijom zvuka od 45dB, buka koja će konačno proći će biti 45dB manja - smanjena na samo 35dB.

Vrijedi napomenuti da su iznad navedena mjerenja kojima su sistemi sertifikovani, sprovedena korišćenjem stakla sa specifičnim zvučno-izolacionim svojstavima. SUPREME S77 je sertifikovan sa zvučno izolovanim staklom od 46 dB, SMARTIA S67 URBAN sa zvučno izolovanim staklom od 50 dB, dok je za M9660 i MD67 odgovarajuće staklo imalo zvučnu izolaciju od 51 dB.

Ostajemo vjerni našoj viziji za stalni napredak i savršenstvo u izgradnji. Sa ovim novim sertifikatima za zvučnu izolaciju, poboljšavamo performanse naših naprednih aluminijumskih sistema i nudimo našim kupcima proizvode koji u velikoj mjeri doprinose smanjenju neželjene buke.

 

Dodaj u favorite