Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

10. Dan otvorenih vrata u Solunu sa ALUMIL-om kao velikim sponzorom

ALUMIL dosljedno podržava inicijative koje arhitekturu stavljaju u prvi plan i jačaju njenu poziciju u društvu. Kompanija je još jednom bila veliki sponzor 10. Otvorenih vrata u Solunu, manifestacije održane tokom vikenda 23. i 24. oktobra.


Ovogodišnji Dan otvorenih vrata pozvao je građane Soluna da prošetaju i ponovo istraže istoriju grada, kroz ostatke njegovog starog urbanog tkiva. Prije samog događaja 23. i 24. oktobra, Open House je organizovao – „Industrijsku pješačku turu“ kao dio izložbe ArXellence 2, ALUMIL-ovog arhitektonskog konkursa. Učesnici ovog obilaska imali su priliku da prošetaju pored nekada naprednih industrijskih objekata Zapadne kapije. Posljednja stanica obilaska bilo je dvorište istorijske zgrade Opštinske klanice, gde je održana izložba ArXellence 2, sa preko 170 prijedloga arhitekata iz cijelog svijeta.


„Industrijska pješačka tura” – koja je privukla veliki pažnju ljudi u septembru – bila je dio 10 šetnji koje su organizovane dva dana u oktobru. Od zapadnih zidina do trgovačkih puteva i Gornjeg grada, do Galerijenskog kompleksa i seoskog okruga, ovogodišnji Dan otvorenih vrata u Solunu pozvao je posjetioce na jedinstveno putovanje kroz istoriju grada, bogatu multikulturalnu prošlost i sve arhitektonske promjene koje su krojile njegovu sudbinu i sada su evidentne na urbanom pejzažu.


Dvodnevni dan otvorenih vrata u Solunu uspješno je okončan, nudeći posjetiocima jedinstven obilazak. ALUMIL, kao glavni sponzor, podržava Dan otvorenih vrata i slične događaje koji građanima Soluna pružaju priliku da upoznaju prošlost istorijskih i novijih građevina, ističući vrijednost arhitekture u našim životima.
Dodaj u favorite