Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Soft Close – Lift Unit : Dvije nove inovacije koje "podižu" težinu sa vaših ramena!

ALUMIL-ova „opsesija“ inovacijama i građevinskom izvrsnošću je dobro poznata. Odjeljenje za napredno istraživanje i razvoj nedavno je najavilo dva nova inovativna rješenja, koja pojačavaju funkcionalnost dva vrhunska sistema, čineći njihovu svakodnevnu upotrebu… „parčetom torte“!

Inovacija br.1: Lift Unit
Podizno-klizni sistemi SMARTIA S560 i SUPREME S700 impresioniraju svojim dizajnom, koji poboljšava prirodno osvjetljenje, a istovremeno je idealan za pokrivanje širokih raspona. Dakle, što se tiče svakodnevne upotrebe, kupci ponekad rukuju velikim krilima koja su obično teža od drugih konvencionalnijih rješenja.
Da bismo olakšali korisničko iskustvo, razvili smo dodatnu opremu „Lift Unit“ za obje serije. Zahvaljujući ovom inovativnom rješenju, sila potrebna korisniku da podigne sistem prilikom rotacije ručke je 50% manja nego ranije. Tako, svakodnevni rad ovih uspješnih podizno-kliznih sistema postaje lakši (čak ni stariji neće imati poteškoća), a da ne zamara korisnika.
Takođe - i posebno za seriju SUPREME S700 - jedinica za podizanje omogućava još veće konstrukcije, jer povećava maksimalnu težinu krila sa 400 na 600 kg! Ovakvo rješenje otvara put za impresivnije konstrukcije, koje će dodatno pokriti potrebe za prirodnim osvjetljenjem i minimalnim dizajnom.

Inovacija br.2: Soft Close
Pored jedinice za podizanje, dostupno je još jedno rješenje koje može učiniti upotrebu SUPREME S700 još lakšim. ALUMIL, fokusirajući se na bezbjednost i jednostavnost korišćenja, razvio je tehnologiju „Soft Close“, koja pomaže da se krilo podizno-kliznog sistema S700 zatvori bez napora, bez rizika od iznenadnog udara, što bi potencijalno moglo da ošteti okvir sistema ili samo krilo. Štaviše, sistem postaje bezbjedniji za one koji ga svakodnevno koriste i poboljšava osjećaj smirenosti kroz svoju neprekidnu funkcionalnost.
Sa ova dva nova rješenja, ALUMIL naglašava da kao kompanija uvijek obraća pažnju na potrebe ljudi koji vjeruju njenim proizvodima, sa ciljem da ispune njihove zahtjeve. Novi mehanizmi „Lift Unit“ i „Soft Close“ naglašavaju činjenicu da sistem visokog kvaliteta može postati još funkcionalniji, uz pametan dodatak koji podiže konačni rezultat.


Dodaj u favorite