Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Foundry četvrt: Reading pozdravlja ALUMILOVE SUPREME sisteme!

Skoro 70 kilometara zapadno od Londona, Reading je grad sa više od 300 hiljada stanovnika, koji raste svake godine. Uspješna reputacija grada kao poslovnog središta privukla je nove korporacije i preduzetnike. Kao rezultat toga, stanovanje ostaje značajno pitanje koje zahteva konkretna rješenja.

Zapušteni maloprodajni park preko puta ulice Weldale u centralnom Readingu, nadomak željezničke stanice, dobio je odobrenje za regeneraciju starih objekata i rekonstrukciju koja će obuhvatiti novi stambeni kompleks u regionu. Glavna vizija arhitektonske kancelarije AWW koja je osmislila novi projekat bila je stvaranje nove zajednice sa proširenim otvorenim i zelenim površinama. Prema izjavi arhitekata u vezi sa Foundry četvrti „integralni dio projekta su javni otvoreni prostori, bašte i privatna dvorišta koja daju priliku za sjedenje, opuštanje i druženje“.

Glavna karakteristika susjednog građevinskog okruženja je karakteristična crvena cigla. Novi dizajn to u potpunosti poštuje i to je evidentno u čitavoj strukturi kompleksa. Stanovi, koji će biti dostupni tokom 2021. godine i za prodaju i za iznajmljivanje, biće idealni za novo globalno stanje „radi od kuće“, jer zgrade sadrže moderne salone i prostore za rekreaciju.

 

 

ALUMIL-ov doprinos četvrti Foundry bio je od suštinskog značaja. Za opremanje zgrada i obezbjeđivanje visokih performansi korišćena su dva premijum sistema. Jedan od dva sistema je okretno-nagibni SUPREME S77. Sistem je prijedlog kompanije za naprednu toplotnu izolaciju. S77 pruža visoku energetsku efikasnost (sertifikacija pasivne kuće), visok nivo bezbjednosti, izuzetnu zvučnu izolaciju i jednostavnost upotrebe. Sve ove osobine ga čine idealnim rješenjem za savremene rezidencije u urbanom području. Drugi ALUMIL proizvod koji je korišćen u projektu je termoizolovani sistem za ulazna vrata SUPREME SD77. Osim pojačane sigurnosti, sistem SD77 savršeno nadopunjuje krilo S77, jer nudi visoku toplotnu i zvučnu izolaciju, a istovremeno nudi elegantnu ujednačenost koja poboljšava estetiku projekta.

Foundry četvrt nudi gradu Readingu modernu stambenu opciju. Mladi biznismeni, digitalni nomadi i preduzetnici mogu da žive i rade tamo, na gladak, siguran i radostan način. ALUMIL -ovi napredni i sertifikovani sistemi upotpunjuju konačni rezultat, dodajući performanse i estetiku koji osiguravaju bolje životne uslove.

Dodaj u favorite