Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

SMARTIA Barcode Cladding: Redefinisana zidna obloga!

Fasada zgrade uvijek „šalje“ prvu poruku posjetiocu u vezi sa njenom estetikom. Fasada visokih standarda privlači pažnju i pojačava čitavu konstrukciju, kako dizajnom tako i performansama. ALUMIL -ov novi sistem za oblaganje fasada „SMARTIA Barcode Cladding“ uvodi novi pristup.

SMARTIA Barcode Cladding nije uobičajen sistem zidnih obloga. To je izvanredno rješenje koje nudi brojne mogućnosti prilagođavanja. U početku, Barcode Cladding je idealno rješenje za pokrivanje velikih površina. Od poslovnih zgrada do modernih stanova, nova serija zid obloga ALUMIL -a može podržati bilo koju gradnju. Sistem nudi širok spektar profila i boja, dok se može savršeno kombinovati sa LED osvjetljenjem, perforiranim profilima i proizvodima od kompozitnog drveta, kao što je Woodalux ®. Njegova neuporediva robusnost čini ga sposobnim za pokrivanje kompletnih zgrada, pružajući skladan i jedinstven rezultat. 

 

Inovativna zidna obloga za jedinstvenu estetiku

  • Impresivne kompozicije sa integrisanjem LED osvjetljenja unutar profila, bilo za dekoraciju ili za spoljnu i unutrašnju rasvjetu.
  • Mogućnost posebne perforacije koja omogućava prodor dnevne svjetlosti.
  • Ugradnja u spoljne ili unutrašnje zidove, pružajući izuzetnu nadogradnju svake zgrade.
  • Visoka energetska efikasnost zahvaljujući mogućnosti integrisanja i zaštite termo fasada debljine do 200 mm.
  • Perforiran i u kombinaciji sa odgovarajućim materijalima, sistem obezbjeđuje visok nivo smanjenja zvuka u unutrašnjosti.
  • Neograničene mogućnosti kombinacija boja i mogućnost primjene inovativnog materijala od sintetičkog drveta Woodalux®.

Novi sistem može transformisati zgradu, donoseći jedinstven karakter koji je u skladu sa savremenim arhitektonskim trendovima. Osim toga, visoka otpornost na koroziju čini ga izuzetnim rješenjem čak i u regionima sa vremenskim varijacijama ili ekstremnim vremenskim uslovima. Vrijedi napomenuti da sistem ne samo da dozvoljava, već i štiti termoizolacione materijale, doprinoseći poboljšanim energetskim performansama zgrade. Štaviše, fleksibilnost konstrukcije Barcode obloga čini kombinacije - integracije sa zavjesama, prozorima ili ulaznim vratima, mnogo lakšim.

SMARTIA Barcode obloga podiže ljestvicu za zidne obloge. Fleksibilnost gradnje, širok raspon rješenja i njegova maksimalna robusnost čine ga vrhunskim izborom za mnoge i različite vrste zgrada.

 

Dodaj u favorite