Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Olympic Resort: ALUMIL ostavlja trag u Limasolu!

 

Na južnoj strani Kipra nalazi se grad koji kombinuje nekoliko suprotnih elemenata, ali ih miksuje u savršenu harmoniju! Limassol, koji je drugi najveći grad na ostrvu, poznat je po kosmopolitskom načinu života i spektakularnom i živopisnom noćnom životu. Osim toga, ima jednu od najvećih luka u jugoistočnom Mediteranu i postaje  vrlo atraktivna destinacija i za posjetioce i preduzetnike.

 

Samo nekoliko metara od mora, u blizini uvale Akrotiri, pažnju privlači konstrukcija od 33 sprata: Olimpic Resort, stambeni toranj koji zadovoljava međunarodne standarde i trenutno je u naprednoj fazi implementacije. Olimpic Resort je dio Ritz - Carlton Residences, jednog od najpoznatijih stambenih brendova u svijetu. Impresivni neboder na horizontu grada dizajniran je sa svim detaljima kako bi poslao poruku povjerenja i dinamike. Arhitektonske kancelarije Nirrit Brener Architects i Spirou Architects naglasile su element udobnosti. To je evidentno u svakom aspektu zgrade. Od prostora sa visokim plafonima, velikih terasa, luksuznih banja i estetski jedinstvenog predvorja, do pažljivo uređenih zelenih površina, bazena i terena koji okružuju Olimpic Resort, sve doprinosi vrhunskom životnom iskustvu. Toranj nudi 182 raskošne rezidencije sa jednom, dvije ili tri spavaće sobe. Veliki balkoni apartmana pojačavaju osjećaj blizine Sredozemnog mora.

Učešće ALUMIL -a u ovom jedinstvenom projektu igra ključnu ulogu u cijeloj izgradnji. Prvo, vrijedi pomenuti SMARTIA M7, sistem zid zavjesa visoke energetske efikasnosti koji pruža statičku robusnost, sigurnost i otpornost na ekstremne vremenske uslove. Što se tiče prozorskih krila i dvorišnih vrata, dva ALUMIL-ova visokokvalitetna sistema opremaju Olimpic Resort: okretni SUPREME S77 i  podizno klizni SUPREME S700. Prvi (S77) je napredni toplotno izolovani sistem koji se odlikuje visokim energetskim performansama koje zadovoljavaju standarde pasivne kuće. Osim toga, S77 pruža moderan dizajn i lak pristup. Drugi (S700) predstavlja novu generaciju vrhunskih sistema kompanije koji mogu pokriti velike otvore. S700 je u skladu sa savremenim trendom „transparentne“ arhitekture (minimalno vidljiv aluminijum), nešto što ga čini idealnim za konstrukcije sa minimalističkim estetskim pristupom, nudeći stil bez premca i poboljšano prirodno osvjetljenje. Konačno, sistem staklenih ograda SMARTIA M8200 završava izgradnju na najbolji način. M8200 pruža jednostavnost ugradnje i potrebnu izdržljivost, a istovremeno doprinosi estetskoj nadogradnji i nesmetanom pogledu.

 

Olimpic Resort će biti jedan od najboljih projekata na Kipru i obilježje stambene izgradnje u regionu istočnog Mediterana. Širok spektar ALUMIL -ovih sistema koji su korišćeni u ovom projektu, naglašava ogromnu raznolikost portfolija proizvoda kompanije. Štaviše, odjeljenje kompanije za međunarodne projekte postavlja ALUMIL na čelo novog razvoja u globalnom građevinskom sektoru.

Dodaj u favorite