Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Dijamanti grčke ekonomije: ALUMIL među vodećim kompanijama u zemlji

ALUMIL-ov slogan „Gradimo savršenstvo svaki dan“ dobro je poznat i poštovan u građevinskoj industriji. Nedavno je ova „težnja“ ka savršenstvu prepoznata od strane institucije „Dijamanti grčke ekonomije“ i kompanija je pozvana na godišnji forum o korporativnim inovacijama i rastu.

Događaj koji se održava svake godine ima za cilj da istakne najcjenjenije, najmoćnije i najaktivnije kompanije u Grčkoj. Kompanije se ocjenjuju o na osnovu ekonomskog rasta, ulaganja i profitabilnosti, politike u okviru odjeljenja za ljudske resurse i društvene odgovornosti.

ALUMIL je, uprkos ogromnom globalnom izazovu pandemije COVID-19, imao impresivnu godinu sa puno vrhunskih rezultata i uspješnih momenata. Jedan od najponosnijih trenutaka 2020. godine bio je završetak ArXellence 2, međunarodnog arhitektonskog konkursa koji je inspirisao, organizovao i sproveo ALUMIL. Na ovogodišnji konkurs pristigla su 173 finalna projekta, dok je među arhitektonskim prijedlozima dodjeljeno 6 nagrada i 4 pohvale. Još jedan poseban momenat u prethodnoj godini bilo je pokretanje prve privatne škole o aluminijumu u Grčkoj. ALUMIL, kao vodeća kompanija u industriji aluminijuma, stalno podiže ljestvicu kvaliteta i inovativnosti. U tu svrhu je stvorena ALUMIL Akademija, škola posvećena industriji aluminijuma. Akademija edukuje mlade koji se razvijaju u poslu, a takođe pruža prilagođenu obuku širokoj mreži partnera kompanije.

Pored gore navedenih uspješnih inicijativa, 2020. je bila godina impresivnih građevinskih projekata u kojima je učestvovao ALUMIL sa svojim naprednim arhitektonskim aluminijumskim sistemima. Od nagrađivane kuće u Vancouveru i ambicioznog projekta revitalizacije grada Beograd na Vodi do spektakularnog kompleksa Da Vinci u Tel-Avivu i veličanstvenih kula Orbi u Batumiju, ALUMIL-ovi sistemi su „putovali“ po cijelom svijetu pružajući visoke performanse i estetiku. Konačno, kompanija je proglašena za jednu od „Najodrživijih kompanija u Grčkoj za 2020”. Vrijedi napomenuti da je ALUMIL jedini proizvođač arhitektonskih aluminijumskih sistema koji je imao tu čast.

ALUMIL-ovo priznanje i uključivanje u forum „Dijamanti grčke ekonomije 2021“ jača ambiciju da se savladaju sve prepreke i nastavi jačanje, uz visokokvalitetne proizvode, snažno međunarodno prisustvo i održivu korporativnu kulturu.


Dodaj u favorite