Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

1770. Pendrell: ALUMIL podržava kreiranje održivih zgrada u Vancouveru

Vankuver je jedan od najpopularnijih gradova na zapadnoj obali Kanade. Grad se međunarodno rangira na najvišim pozicijama zbog odličnih uslova za život. Tokom posljednje decenije promovisao je modernu urbanističku inicijativu pod nazivom „Vancouverisam“, sa ciljem da Vancouver učini najzelenijim gradom na svijetu, zasnovano na vrijednostima održivosti!

 

 

Glavne karakteristike vankuverizma su otvoreni i funkcionalni javni prostori sa zelenim površinama i preuređivanje gradskog centra stvaranjem stambenih nebodera. 1770. Pendrell je još jedan dragocjeni dio ove filozofije. To je savremeni toranj (21 sprat), koji je nedavno izgrađen na West Endu, jednom od najgušće naseljenih regiona u Vankuveru. Spektakularna zgrada izdvaja se po impresivnom arhitektonskom dizajnu, jer je masa podijeljena u dva odvojena bloka, donoseći osjećaj pokreta. Kancelarija Henriquez Partners Architects koja je bila odgovorna za dizajn uspjela je da sačuva tradicionalne konstruktivne elemente područja West Enda. Takvi elementi, evidentni kod Pendrell-a, uključuju beton, trakaste prozore i uređeni krak koji oblikuje spoljašnjost zelenim površinama. Pored toga, metalni element fasade objedinjuje ukupan rezultat i podsjeća nas na teretne brodove u obližnjoj gradskoj luci.

 

 

U kuli se nalaze 173 moderne rezidencije za iznajmljivanje. Tokom izgradnje, glavni prioriteti su bili skladna integracija sa spoljnim okruženjem i poštovanje javnog prostora. ALUMIL-ovi proizvodi savršeno su se uklopili u opštu ideju zgrade. Jedinstveni sistem zid zavjesa SMARTIA M78 odabran je zbog svoje minimalističke estetike i strukturne konstrukcije, pružajući visoku prozirnost fasade i statičku robusnost. Još jedan sistem koji se uspješno uklopio je i ALUMIL-ov podizno-klizni sistem SUPREME S700. S700 predstavlja novu generaciju vrhunskih ALUMIL-ovih sistema, zadovoljava savremeni arhitektonski trend transparentnosti poboljšavajući prirodno osvjetljenje i izuzetno kombinujući energetsku efikasnost sa modernim dizajnom. Vrijedi napomenuti da je S700 sertifikovan za svoje performanse pod ekstremnim vremenskim uslovima, prema međunarodno poznatom testiranju uragana „Miami Dade“. Konačno, ukupan rezultat upotpunjen je sa  SUPREME S77, inovativnim okretnim termički izolovanim sistemom koji je idealna opcija za konstrukcije sa visokim zahtjevima. S77 se ističe visokim performansama toplotne izolacije, dostižući nivo pasivne kuće. Pored toga, njegov nizak prag obezbjeđuje visoku dostupnost i jednostavnost upotrebe za osobe sa invaliditetom, djecu i starije osobe.

 

 

1770. Pendrell uključuje sve one elemente koji su uspostavili „Vankuverizam“ kao prepoznatljiv arhitektonski trend širom svijeta. Projekat se zasniva na vrijednostima održivosti i dopunjuje savremeni način života. ALUMIL neprekidno učestvuje u međunarodnim projektima koji su u prvom planu modernih arhitektonskih trendova našeg doba (videti “Vancouver House”, arhitektonski biro Bjarke Ingels Group). Njegov širok portfelj proizvoda uključuje inovativne aluminijumske sisteme koji mogu pokriti zahtjevne potrebe u različitim okruženjima i projektima.

Dodaj u favorite