Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

ROX Brighton: ALUMIL u srcu modernog načina života

Posljednje decenije svijet u kome živimo transformisan je u sredinu sa brzim tempom života. Dvije glavne karakteristike današnjice su ograničeno slobodno vrijeme i obilje sati koje trošimo na svakodnevno putovanje po gradu. ROX Brighton predstavlja alternativno rezidencijalno rješenje koje ima za cilj da rekonstruiše naša vjerovanja o svakodnevnom životu u velikim gradovima.

Smješten u blizini obale Brajtona, područje Ujedinjenog Kraljevstva prepuno živosti i mladalačkog duha, ROX je prilično zanimljiv eksperiment. Sedmospratna konstrukcija izgrađena je tačno na mjestu gde je nekada bio bioskop Astoria. U blizini je autentičnog Kraljevskog paviljona (nekada kraljevske rezidencije), Sjevernog Laina, koji je prepun kafića, barova i butika, kao i u blizini Brajton mola, izuzetno popularne lokacije koju posjećuju milioni ljudi tokom godine.

ROX Brighton pokušava da uklopi sve elemente koji Brajtonu daju njegov jedinstveni karakter. Inicijalno zgrada impresionira visokim prizemljem. Na ovom nivou će biti izložbeni prostori i prodavnice. Ostali spratovi imaju 70 apartmana, u skladu sa trendovima modernih rezidencija, naglašavajući udobnost i minimalnu estetiku. Mnogi apartmani imaju balkone sa veličanstvenim dvorišnim vratima. Široki rasponi prozora omogućavaju maksimalan ulazak dnevnog svjetla, stvarajući harmoničan most između unutrašnjeg i spoljašnjeg okruženja. Pored rezidencija, ROX Brighton posjeduje teretane, biblioteku, baštu i kancelarijski prostor.


ALUMIL-ovi visokokvalitetni aluminijumski sistemi izabrani su za ROX i dopunjavali su arhitektonsku filozofiju dizajnera i zahtjeve za visokim performansama. Sistem zid-zavjesa SMARTIA M7 nudi statičku robusnost i poboljšava energetske performanse zgrade. Pored toga, ROX Brighton je opremljen  okretnim termički izolovanim sistemom SUPREME S77, koji poboljšava kvalitet života, pružajući visok nivo zvučne izolacije i sigurnosti. Sistem se izdvaja po svojim toplotnim performansama, sa sertifikatom o energetskoj efikasnosti za pasivne kuće.

ROX Brighton je moderan projekat koji spaja urbani život i savremene potrebe. ALUMIL je kompanija sa bogatim međunarodnim iskustvom u različitim projektima, koja zadovoljava različite zahtjeve i pokriva izazovne projekte. Izbor naših sistema u ROX Brighton ističe našu široku paletu proizvoda i stalno globalno prisustvo kompanije.
Dodaj u favorite