Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Usavršavanje kroz razmjenu znanja

Ove godine smo shvatili da će komplikacije uzrokovane pandemijom  koronavirusa uticati na naš svakodnevni život u doglednoj budućnosti. COVID-19 je uticao na mnoge promjene u radnom okruženju i podstakao kompanije da otkriju pametne i maštovite metode kako bi poboljšale komunikaciju sa svojim zaposlenima i partnerima. U ALUMIL-u smo se brzo prilagodili ovoj novoj situaciji i preduzeli razne inicijative, s ciljem da poboljšamo naše online sastanke, web prezentacije i treninge putem webinar-a. ALUMIL webinari nude bogat sadržaj i podržavaju kako naše zaposlene tako i naše partnere.


Online prezentacije proizvoda

Naši partneri su, za svakog od nas u ALUMIL-u, značajan dio naše kompanije. Zbog toga je izuzetno važno podržati ih nudeći znanje i informacije. Želimo da budu upoznati sa našim novim proizvodima i njihovim ažuriranjima, da nauče tehničke detalje koji bi mogli biti korisni za njihov rad, a prije svega da ih podržavamo u svim fazama posla. Slijedeći ovu filozofiju, započeli smo prezentacije naših proizvoda online. Nedavno smo uspješno organizovali onlajn prezentaciju putem Zoom aplikacije, u vezi sa našim novim sistemima za ograde i kapije. Skoro 300 proizvođača je učestvovalo u događaju u kojem su novi proizvodi predstavljeni i o njima je detaljno razgovarano.


Webinari ALUMIL Akademije

ALUMIL Akademija je donijela svjež vazduh kreativnosti kroz svoje različite obrazovne aktivnosti i treninge o aluminijumu. Iako su ograničenja zbog pandemije prouzrokovala mnoge promjene, posebno dizajnirani web seminari ALUMIL Akademije pomažu našim studentima da se udube u materiju primanjem dragocjenog znanja i materijala za istraživanje. Tako je svakog mjeseca zakazano nekoliko online seminara. Teme su proizvodnja i montaža ramova, ugradnja aluminijumskih sistema u zgrade sa nultom energijom ili specijalizovani seminari o programima kao što je ALUMILCal. Webinarima ALUMIL Akademije mogu prisustvovati ne samo naši studenti, već i izvođači koji žele da prošire svoje vještine.


Webinari za Alumilere

Naši ljudi su naš glavni prioritet. Zbog toga i dalje ažuriramo aktivnosti koje pružamo nakon radnog vremena kako bismo im pružili mogućnosti da obogate ostatak svog dana. Teme se razlikuju: od seminara o roditeljima i sesija o osnaživanju žena, do teretane ili zdravstvenih i wellness programa. U ovom periodu organizujemo sedmične seminare GIROKINESIS® na mreži. GIROKINESIS® je alternativna metoda pokreta koja stimuliše kičmenu artikulaciju.Budućnost komunikacije

Ne znamo tačno šta nosi budućnost, ali pouzdano znamo da će svaka korporacija morati dobro da koristi online kanale za svakodnevno upravljanje i komunikaciju. Pandemija COVID-19 je očigledno ubrzala ovaj proces, ali kada se ova globalna zdravstvena kriza završi, čovječanstvo će biti fleksibilnije i zrelije u pogledu digitalne komunikacije. U ALUMILU slijedimo put digitalne transformacije, a naši različiti webinari su u skladu sa kulturom kompanije koja svakodnevno teži inovacijama i razvoju.


Dodaj u favorite