Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Spektakularni projekat Orbi Twin Towers u Batumiju bira ALUMIL

Batumi je drugi po veličini grad Gruzije i nalazi se u važnom području na istočnoj strani Crnog mora. Takozvani „Las Vegas“ iz Gruzije uspio je da privuče mnoge investitore posljednjih godina (posebno hotele i kazina). Tako se broj nebodera na gradskom obodu umnogome povećao tokom posljednje decenije.

Jedan od najambicioznijih projekata tokom posljednjih decenija u Batumiju su „Orbi Twin Towers“. Dva identična nebodera od po 160 metara postala su središnja tačka na aveniji Khimshiashvili. Svaka od dvije spektakularne zgrade sastoji se od 45 priča, čineći jedan od najvećih hotelskih kompleksa na svijetu. Dvije kule imaju ukupno 5.000 soba i apartmana, a živo iskustvo obogaćuju maloprodaja, restorani, kafići, impresivni bazeni i spa centri.


Arhitektonski dizajn dvije zgrade izaziva osjećaj slobode, a plava nijansa fasade poklapa se sa plavim horizontom Crnog mora. Njegove ravne linije donose savremenu perspektivu, dok nas krivina na vrhu dvije konstrukcije podsjeća na talas prateći vodeni element koji je rasprostranjen na obližnjoj obali (udaljenoj samo 70 metara). Građevinska školjka svakog nebodera zaštićena je od priobalne korozije ili ekstremnih vremenskih uslova visokokvalitetnim aluminijumom i staklom. ALUMIL učestvuje u projektu sa SMARTIA M9660, izvrsnim termički izolovanim okretno-nagibnim sistemom. Visoke energetske performanse sistema i njegova pogodnost za sve klimatske zone su dvije njegove glavne prednosti. Pored toga, povećana statička robusnost i funkcionalnost M9660 - čak u slučaju ekstremnih vremenskih uslova - čine ga vrhunskim rješenjem za obalnu stranu istočnog Crnog mora u Gruziji.


Projekat „Orbi Twin Towers“ jedinstveni je arhitektonski dodatak obzoru Batumija. Kao simbol povjerenja, ovaj projekat je u skladu sa ALUMIL-ovom vizijom za savršenstvo i stalni napredak. Najviše od svega potkrepljuje prisustvo naše kompanije širom svijeta, uvijek u središtu globalnog razvoja i urbanog planiranja.

Dodaj u favorite