Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Ulaganje u reciklažu za ekološki prihvatljivu budućnost

Za sve nas u ALUMIL-u zaštita životne sredine nije samo sporedni projekat godišnjeg plana, već je srž naše strategije za narednu deceniju.

Već više od 30 godina razvijamo inovativne proizvode koji se ističu na globalnom tržištu. Naši vrhunski arhitektonski aluminijumski sistemi rezultat su tehnološkog napretka, ali ponajviše su proizvedeni u cikličnom modelu proizvodnje, što je u skladu sa načelima našeg poslovnog plana održivosti.

Naša glavna namjera je poboljšati naše poslovanje proizvodnim procesima koji smanjuju otisak ugljenika. Tako smo uložili 4.6 miliona evra u novu jedinicu za odvajanje aluminijumskog otpada koja je nedavno stvorena u našim pogonima u Grčkoj. Proces odvajanja uključuje mehaničku, magnetsku i rendgensku tehnologiju. Nova jedinica, koja je izgrađena u samo 3 mjeseca, omogućuje nam povećanje proizvodnje zelenog aluminijuma od 40% u sljedeće 3 godine, kako bi činili 70% ukupne sirovine koja se koristi u našoj proizvodnji.

Kao vodeća kompanija u našem području, želimo pridonijeti društvenom prosperitetu. Zaštita životne sredine važan je uslov za takav cilj. Mi smo međunarodna kompanija koja prihvata odgovornost prema prirodi i ljudima. Stoga smo odlučni intenzivirati svoje akcije za ekološku budućnost s boljim životnim uslovima za sve.

Dodaj u favorite