Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

The Scape u Brajtonu: ALUMIL korača u budućnost i u studentskim domovima

Tokom posljednjih decenija, veliki broj mladih ljudi kretao se Evropom u potrazi za najboljim univerzitetom u oblasti koja im odgovara. Kao rezultat, potraga za modernim smještajem koji može zadovoljiti potrebe svakog studenta koji upotpunjuje svoje svakodnevno životno iskustvo postala je važnija nego ikad.

Brajton je grad na južnoj obali Engleske (76 km južno od Londona). Karakteriše ga živahan životni stil i nekoliko univerziteta i koledža koji se nalaze u regionu. Univerzitet u Brightonu i Univerzitet u Susseku su dva sjajna primjera, sa više od 35.000 studenata svake godine. Takođe, mnogi mladi studiraju likovnu umjetnost na Akademiji u Brajtonu i Školi za režiju i film u Brajtonu. Tako svi oni brucoši pokušavaju da pronađu kuću koja bi u tom periodu postala njihovo prebivalište. „The Scape“ je moderan građevinski kompleks visoke estetike koji zadovoljava sve savremene zahtjeve smještaja. Njegova ključna lokacija je značajna prednost: nalazi se u Moulsecoombu, u centru studentske zajednice u Brightonu. Novi kompleks predstavlja arhitektonsku izjavu, ističući živopisne i brze elemente životnog stila Brajtona.

Unutrašnja strana je dizajnirana na način koji podstiče ljude da se izraze. Višeslojni enterijer sastoji se od studija, apartmana, zajedničkih radnih prostorija, biblioteke, prostorija za razonodu i zanatstvo. Fasada zgrade je presvučena zlatnim perforiranim aluminijumskim limom, što naglašava njenu estetsku hrabrost. Pored toga, „The Scape“ je opremljen SMARTIA M7, sistemom zid zavjesa visokih performansi. Napredni ALUMIL-ov sistem doprinosi poboljšanju prirodnog svjetla u unutrašnjosti. Istovremeno pruža povećanu sigurnost i nivo zvučne izolacije (ovo posljednje je presudno za studenta). Treba istaći i okretni toplotno izolovani sistem SUPREME S77 koji je takođe instaliran. Energetska efikasnost sistema zadovoljava standarde pasivne kuće, dok ga povećana statičnost čini savršenim izborom za regije sa teškim vremenskim uslovima. Na kraju, vrijedi napomenuti da su gore pomenuti sistemi u potpunosti u skladu sa Britanskim standardima (BS).

Širok spektar ALUMIL-ovih arhitektonskih aluminijumskih sistema pruža fleksibilnost, prilagodljivost i beskrajne mogućnosti za pokrivanje potreba različitih konstrukcija. Kompleks Scape u Brajtonu bio je izazovan projekat zbog povećanih zahtjeva za energetskom efikasnošću i funkcionalnošću. Naše prisustvo u takvim međunarodnim projektima, koje karakterišu moderna estetika i savremeni dizajn, odražava superiornost naših aluminijumskih sistema koji mogu zadovoljiti holistički višestruke građevinske zahtjeve.

Dodaj u favorite