Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

S700 balcony view

SUPREME S700: ALUMIL sistem otporan na udarne vjetrove

Vrijeme je važan faktor prilikom procesa odabira novih aluminijumskih sistema. Zato što se nekvalitetni sistemi mogu pokazati neadekvatnim u ekstremnim klimatskim uslovima.

Vremenske neprilike danas nisu rijetkost. Od čuvenog uragana Katrina koji je pogodio Sjedinjene Države 2005. godine i Dorijana koji je pogodio Male Karibe 2019. godine, do mediteranskog ciklona Janus, koji je nedavno stigao na zapadnu stranu Grčke, tajfuni i oluje mogli bi se dogoditi na nekoliko mjesta u svijetu i utiču na sve, bez obzira na lokaciju.

S obzirom da smo svjesni ovih vremenskih situacija mi u Alumilu idemo korak ispred, unapređujući svoje sisteme i stvarajući nove koji su otporni na jak udar vjetra. SUPREME S700 je savršen primjer: Napredni podizno-klizni sistem koji predstavlja novu generaciju ALUMIL sistema za velike otvore. S700 je prošao međunarodno priznati test „Miami Dade“ protiv uragana za šta je zvanično i sertifikovan.

Konkretno, S700 tipologija sa dva klizna krila sa sučeljavanjem, je prošla gore pomenuti test u skladu sa standardima TAS 202 i TAS 203 koji su traženi na Floridi. Tako je S700 uspješno kompletirao 4.500 ponovljenih ciklusa pritiska, dok je bezbjednosni test sproveden pri brzini vjetra od 306 km/h. Na kraju, sistemska komponenta je testirana na svoju vodonepropusnost (155 km/h - 1200Pa) i propusnost vazduha (prodor vazduha na nivoima 0,26m3/hm) pokazujući veliku izdržljivost i primjetno visoke performanse.

Za Alumil je velika čast što je njegov sistem SUPREME S700 dobio sertifikat „Miami Dade“. To je samo jedan od dokaza da se kompanija neprekidno razvija, stvarajući sisteme koji bi mogli da se suprostave teškim vremenskim uslovima - čak i velikim uraganima kategorije 5 – pružajući ljudima osjećaj sigurnosti. Ekstremni vremenski uslovi usljed klimatskih promjena zahtijevaju prilagođavanje sa naše strane. U kompaniji ALUMIL, zahvaljujući našem visoko razvijenom odjeljenju za istraživanje i razvoj, nastavljamo da proizvodimo aluminijumske sisteme vrhunskog kvaliteta i podižemo standarde.

 

Dodaj u favorite