Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Broadway building complex

ALUMIL zablistao u Los Anđelesu

Los Anđeles, najveći grad države Kalifornije, na zapadnoj obali Sjedinjenih Američkih Država, predstavlja nezaboravno mjesto. Ljudi iz cijelog svijeta dolaze ovdje kako bi ostvarili svoje snove. Grad „La La Land“ (kako ga inače zovu) “pretvara” se u džinovsko platno na kome se ljudske figure međusobno povezuju i stapaju sa glavnim bojama okoline: žutom od jakog sunca, tamnoplavom od Tihog okeana i zelenom od prekrasnih palmi.

Sve ove karakteristike dio su okolnog područja Los Anđelesa. Dvadeset i tri  kilometra od centra grada, u priobalnom dijelu Santa Monike, počela je izgradnja novog impozantnog objekta Broadway 500 -  kompleks od četiri sedmospratne lamele, koji će po završetku izgradnje sadržati 249 stambenih prostora i nekoliko tržnih centara.

Koning Eizenberg, arhitektonski biro odgovoran za istraživanje i dizajn, dobio je kreativnu slobodu zahvaljujući nedavnim promjenama Santa Monike u vezi sa strogim pravilima za konstrukcije. Ovaj događaj pomogao je arhitektama kompanije Koning Eizenberg da izraze svoju viziju tako što su dizajnirali četiri zgrade koje su komplementarne sa spoljnim okruženjem i ne predstavljaju smetnju pješacima. U prizemlju su smještene prodavnice i restorani zastakljeni i blago uvučeni bez jasno definisanih ivica trotoara, što doprinosi širini prostora i slobodi kretanja prolaznika. 

Ključni strateški izbor za dizajn Broadway 500 bio je podjela cijele strukture na četiri manje konstrukcije. Zgrade su povezane horizontalnim šetalištima, sa zelenilom, stvarajući utisak jedinstvenosti koji poboljšavaju kvalitet života. 249 stanova je smješteno u ovoj višespratnoj strukturi, dok udubljenja predstavljaju predivne balkone. Projekat je opremljen ALUMIL aluminijumskim sistemima.

SUPREME SD77, korišćen za glavne ulaze u zgrade, je toplotno izolovan sistem za ulazna vrata koji se odlikuje elegantnim dizajnom i visokim sigurnosnim karakteristikama. Sistem zid zavjesa SMARTIA M6 primjenjen je za konstrukcije kojima su potrebni veliki otvori i prirodno svjetlo. Stanovi su opremljeni kliznim sistemom SMARTIA S560, idealnim za velike otvore koji pruža visok nivo toplotne i zvučne izolacije kao i visoku energetsku efikasnost. Svi sistemi su u skladu sa ADA standardima i nude lak pristup osobama sa invaliditetom.

Prisustvo ALUMIL-a u oblastima poput Kalifornije, predstavlja fleksibilnost i prilagodljivost kompanije za rad na projektima u bilo kom regionu svijeta, koristeći svoje veliko međunarodno iskustvo kako bi ispunila visoke standarde potrebne na svakom tržištu. Broadway 500 je još jedna značajna referenca dodata širokom portfoliju naših sjajnih projekata.

 

Dodaj u favorite