Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

ALUMIL podržava prečišćavanje morske vode u Solunu

ALUMIL, kao dio svog programa društvene odgovornosti preduzeća, dajući prioritet održivom razvoju, finansira proces prečišćavanja solunske morske vode u zalivu Termaikos.

Nakon prijedloga Ministarstva unutrašnjih poslova - Sektor Makedonija-Trakija u Solunu, ALUMIL je pozitivno odgovorio i nastavio sa finansiranjem - do kraja godine - broda protiv zagađenja „Alkippi“, koji čisti morsku površinu od plastike, ostalih predmeta i fitoplanktona.

Na ovaj način se osigurava da će se postupak čišćenja morske vode Thermaikos nastaviti još 4 mjeseca i da će njegovo stanje ostati u skladu sa ekološkim standardima i estetski prijatnim nivoima za posjetioce i građane Soluna koji svakodnevno hodaju iz luke do Muzičke sale.

Obalno područje Soluna je zaštitni znak grada i svima je korisno održavanje čiste obale mora i njeno očuvanje kao nešto posebno.
Poštovanje prirode i zaštita životne sredine je preduslov za lokalni razvoj, a ALUMIL stavlja prioritet na obe pojave. Čisto okruženje može dovesti do unapređenja kvaliteta života ljudi, što je najveći poklon sljedećim generacijama.

Poštovanje prirode i unapređenje svakodnevnih uslova života, uvijek će biti pravac delovanja ALUMILA.

Dodaj u favorite