Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

ALUMIL je izabran za Taberner House u Londonu

Taberner House se nalazi 15 kilometara južno od centra Londona, u mestu Croydon. U pitanju je poznata zgrada u kojoj je bilo smješteno gradsko vijeće do 2015. godine. Nakon odluke lokalnih vlasti, data je dozvola za rekonstrukciju zgrade a ovaj težak zadatak dodjeljen je arhitektonskoj kancelariji AHMM sa ciljem da dizajnira novi stambeni kompleks.

 

Prema planu, biće podignute 4 zgrade, uključujući toranj sa 32 sprata, koji će biti završen 2021. godine, nudeći ukupno 513 novih stanova (za iznajmljivanje i prodaju), kao i trgovinske prostore. Arhitektonski pristup prati estetiku okruženja. Dizajn je jednostavan, sa vertikalnim i horizontalnim linijama i balkonima sa pogledom na zelenilo. Štaviše, vizija arhitekata je da će Taberner House skladno dopuniti park Queen’s Gardens, koji je trenutno u fazi sanacije. 

Ukupni rezultat trebalo bi da iskaže jedinstven karakter, sa naglaskom na praktičnost, zadovoljavanje potreba žitelja, kao i neometani suživot s parkom, smještenim nasuprot kompleksu zgrada. Pored toga, Taberner House biće u skladu s umjetničkom tradicijom po kojoj je Croydon poznat i obezbjediće prostore za razne kulturne događaje, stvarajući snažnu zajednicu koja će to područje pretvoriti u kulturni centar.

 

Ispunjavajući visoke britanske standarde (BS), četiri zgrade biće opremljene ALUMIL SUPREME S77, naprednim termo-izolovanim sistemom, koji pruža vrhunsku energetsku efikasnost, zahvaljujući visokim toplotnim performansama koje zadovoljavaju nivo izolacije pasivne kuće. Pored toga, S77 poseduje odličnu zvučnu izolaciju, kao i izvanredne performanse vodonepropusnosti. I posljednje, ali ne najmanje bitno, SUPREME S77 je potpuno prilagođen za djecu, starije osobe i osobe sa posebnim potrebama, zbog niskog praga koji omogućava nesmetan prolaz.

 

Naše iskusno odjeljenje za velike međunarodne projekte pruža kompletnu podršku i prilagođena rješenja za zgrade sa izazovnim zahtjevima širom svijeta. Prisustvo ALUMIL-a na projektu kao što je Taberner House u veoma važnom dijelu Londona, pokazuje ne samo napredno znanje koje imamo, već i unapređenu globalnu aktivnost i posvećenost.
Dodaj u favorite