Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

SMARTIA M8200: Otkrijte nove robusne nosače za jednostavnu ugradnju

SMARTIA M8200 je vertikalni sistem nosača za staklene ograde koji kombinuju modernu estetiku i robusnost. Nedavno smo razvili dvije nove osnove za ovaj sistem ograda, M8217 i M8219.

Konkurentska prednost novih osnova sistema M8200 je njihova mogućnost montiranja na ivicu balkona, bez rizika da ankeri oštete ivicu poda. To je zato što nove osnove integrišu posebno krilo koje omogućava zavrtnje ne tako blizu ivice poda. Na ovaj način, pored uštede više prostora na unutrašnjosti balkona, postiže se i estetski unaprijeđen rezultat zahvaljujući postavljanju ograde na ivicu balkona, a da se pritom ne narušava trajnost i sigurnost.

Što se samog stakla tiče, M8217 je kompatibilan sa staklom debljine 8 + 8mm i 10 + 10mm (triplex securit), dok je M8219, kompatibilan, sa staklom debljine 12 + 12mm, što je najjače i najtrajnije rješenje serije M8200.

Obje nove osnove ovog sistema mogu biti sa vidljivim krilima (neskrivene) ili djelimično skrivene (npr .betonom, pločicama itd.) u kombinaciji sa posebnim dekorativnim profilom za prekrivanje samog spoja. I da napomenemo za kraj da su ovi nosači ograda sertifikovani za horizontalno opterećenje i otpornost na veoma jake udare vjetra od strane svjetski renomiranog instituta ift Rosenheim.

Dodaj u favorite