Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

Bioklimatske pergole sa naprednom opremom prilagođene za sva godišnja doba!

Alumil bioklimatske pergole pružaju mogućnost iskorišćavanja spoljašnjih površina različitih objekata, proširujuči ih na taj način. Sa dodatnom opremom kojom se povećava komfor i funkcionalnost, obezbjeđuju se visoko kvalitetni uslovi života.

Predstavljamo vam pet sistema dodatne opreme koji mogu  poboljšati sveukupne mogućnosti naših bioklimatskih pergola:

  • Senzori za vremenske uslove

Naše bioklimatske pergole pružaju mogućnost integracije instalacija koje se koriste kod pametnih kuća, poput senzora za kišu, vjetar i svjetlost. Ovi senzori mogu detektovati sve promjene vremenskih uslova i otvoriti ili zatvoriti rotirajuće lamele u skladu sa željenim stepenom zaštite.


  • Vertikalni zastori ili aluminijumske roletne

Imate mogućnost da dodate vertikalni ZIP-zastor ili klizne roletne na bilo koju stranu pergole koju želite. Na ovaj način je obezbjeđena efikasna zaštita od sunca, posebno tokom njegovog izlaska i zalaska. Takođe je zagarantovana dodatna privatnost tako što je ograničena vidljivost svima van pergole.

  • LED rasvjeta

Možete da stavite LED rasvjetu u stubove ili na lamele. Na taj način, čak i tokom noći, ispod pergole ima dovoljno svjetlosti, što omogućava njeno korišćenje 24/7. Moderan dizajn LED svjetla unapređuje cjelokupnu estetiku, stvarajući izvanrednu atmosferu tokom noći.


  • Sistemi grijanja

Pergole se najčešće povezuju sa ljetnjim periodom i visokim temperaturama. Međutim, postavljanjem grejnih uređaja transformiše se prostor ispod pergole, u mjesto boravka čak i tokom zime i niskih temperatura. Tako se bioklimatska pergola pretvara u cjelogodišnje rješenje u različitim vremenskim uslovima.


  • Klizni stakleni sistemi

Kao deo holističkog bioklimatskog dizajna, moguće je integrisati čvrst i visoko funkcionalan stakleni klizni sistem duž željenih strana pergole, za zaštitu od nepovoljnih vremenskih uslova, poput jakih vjetrova. U kombinaciji sa uređajima za grijanje upotreba pergole zimi postaje jedinstveno iskustvo. Pored toga, zahvaljujući vrlo tankim profilima i apsolutnom minimalističkom dizajnu korisnici mogu nesmetano uživati u pogledu.


     

Sva gore navedena rješenja dodatne opreme proširuju primjenu naših bioklimatskih pergola i nude više opcija za najefikasniju upotrebu spoljašnjeg prostora, garantujuči na taj način jedinstvene i opuštajuće trenutke.

 


Dodaj u favorite