Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

alberni-tower-banner

Alberni: Futuristička kula na 43 sprata u Vankuveru, opremljena sistemom SUPREME S700

Po njegovom dovršetku, atraktivni neboder Alberni biće jedna od najimpozantnijih građevina u gradu, kada je riječ o arhitektonskoj zajednici. 43-spratna i 133 metra visoka zgrada biće središte oblasti, nakon postupka preuređenja. Građevina će zamijeniti staru poslovnu zgradu i imaće188 stambenih jedinica, dok će se poslovni prostori nalaziti na nivou ulice. Osim toga, raspolagaće sa  271 parking mjestom. 

Zgradu je dizajnirao poznati japanski arhitektonski studio "Kengo Kuma & Associates", koji je takođe dizajnirao nacionalni stadion u Tokiju. Glavna karakteristika zgrade su dva duboka zakrivljena udubljenja na prednjoj i zadnjoj strani, čime se izdvajaju od tradicionalnog kuboidnog dizajna, dok stvaraju polu-udubljenja koja na svojim površinama imaju drvo. Prema viziji Kengo Kuma, Alberni ima za cilj da bude u skladu s prirodnim okruženjem područja, uključujući planine i blizinu obale.

Fasada je u skladu s nježnom svjetlošću Vankuvera, a cilj arhitekata bio je da poboljšaju urbano okruženje, ne odvajajući se od prirode. Građevina će biti opremljena ALUMIL-ovim podizno-kliznim sistemom SUPREME S700 i okretno-nagibnim sistemom SUPREME S77. Oba sistema su napredna rješenja koja kombinuju izuzetne energetske performanse sa sigurnošću i modernim dizajnom. Pored toga, omogućen je pojačani unos dnevne svjetlosti zahvaljujući širokim zastakljenim površinama, čime je ostvareno savršeno rješenje, koje naglašava posebne atribute zgrade. Sistemi su sertifikovani u skladu sa strogim specifikacijama NAFS-a (North American Fenestration Standard) za visoke performanse za vazdušnu propusnost, kondenzaciju, toplotnu izolaciju i otpornost na udar vjetra.

ALUMIL je ponovo dio sjajnog međunarodnog projekta, unapređujući svoj globalni razvoj zahvaljujući vrhunskim arhitektonskim aluminijumskim sistemima

Dodaj u favorite