Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

nobu

Globalni lanac hotela "Nobu" u centru Londona bira ALUMIL

Nobu Hospitality, globalno uspostavljeni lifestyle brend koji su osnovali poznati holivudski glumac Robert De Niro, svjetski poznati kuvar Nobu Matsuhisa i poznati filmski producent Meir Teper, širi poslovanje otvaranjem novog hotela u Londonu. Hoteli "Nobu" spajaju eleganciju i minimalističku japansku tradiciju u koncept lifestyle hotela sa izuzetnom kuhinjom, inovativnošću i kreativnošću. Karakteriše ih izuzetan dizajn i impresivan prostor. "Nobu" Hoteli pružaju izvanredno gostoprimstvo i jedinstvena iskustva.

Smješten u samom srcu londonskog Vest End-a, "Nobu" Hotel London Portman Skuare, očekuje otvaranje na proljeće 2020. godine. U njemu će se nalaziti 239 soba i apartmana, zajedno s restoranom "Nobu", plesnom salom i prostorom za sastanke, koje je osmislila londonska firma za arhitekturu i dizajn enterijera, David Collins Studio, u saradnji sa Make Architects. Hotel "Nobu" smješten je na Portman Skuare W1, nekoliko koraka od Marylebone’s independent boutiques, pored najprestižnijeg trgovačke zone na svijetu Oxford Street i Regent Street, a na ivici živopisnih restorana i barova Maifair, te najpoznatijih svjetskih pozorišta Soho.

 Zahtjevne specifikacije projekta zahtjevale su odlične arhitektonske sisteme da zaštite unutrašnjost prostora od različitih vremenskih uslova, a istovremeno nude bogat priliv dnevnog svjetla i naravno funkcionalnost, zajedno sa izvanrednim dizajnom u skladu sa konceptom hotela. U tu svrhu je izabran ALUMIL-ov uspješni okretno-nagibni sistem SUPREME S77, napredni termički izolovani sistem prozora koji spaja izuzetan dizajn sa čvrstinom i vrhunskim performansama vazušne i vodonepropusnosti. Budući da je spreman za ostakljenje do 74 mm, S77 obezbjeđuje odlične toplotne performanse i zvučnu izolaciju. Pored toga, napredni podizno-klizni sistem SMARTIA S560  (dostupan i u jednostavnoj kliznoj verziji) izabran je za instaliranje u veće otvore kako bi se obezbjedila bogata prirodna svjetlost i jednostavnost upotrebe, zajedno sa odličnim performansama.

 Iskustvo ALUMIL-a u hotelskim projektima traje 30 godina, sa hiljadama projekata širom svijeta, na svim kontinentima. Dobar smještaj započinje s dobrim spavanjem, a dobar san započinje izuzetnom toplotnom i zvučnom izolacijom, polje u kojem ALUMIL-ovi arhitektonski sistemi prevazilaze očekivanja, zahvaljujući tome što je napredni testni centar u bliskoj saradnji sa renomiranim nemačkim institutom ift Rosenheim.

Izvor: The Luxury Editor 

Dodaj u favorite