Σπάσε τα κλισέ και άλλαξε τα παλιά σου κουφώματα!

Μη μένεις στα κλισέ. Η αντικατάσταση των παλιών σου κουφωμάτων από νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου θα μείνει... παροιμιώδης!
Marketing Department
Updated
’ ανάγνωση
Σπάσε τα κλισέ και άλλαξε τα παλιά σου κουφώματα!

Στην καθημερινότητά μας όλοι χρησιμοποιούμε φράσεις που έχουν καθιερωθεί ως δείγματα κοινωνικής σοφίας του λαού μας. Μερικές από αυτές είναι τόσο συνυφασμένες με το κοινό μας βίωμα, που εμπεριέχουν απόψεις ευρύτατα αποδεκτές. Στο παρόν άρθρο, με χιούμορ, ανατρεπτική διάθεση αλλά και  σεβασμό στην προφορική μας ιστορία, σου παρουσιάζουμε 10+1 φράσεις από παροιμίες και καθιερωμένες ατάκες, που ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς και να αναθεωρήσεις αν πρόκειται για τα κουφώματα του σπιτιού σου!

«Το νέο (κούφωμα) είναι ωραίο, αλλά το παλιό είναι αλλιώς»

Όχι αν το παλιό σου έχει αρχίσει να χάνει τις μηχανικές του ιδιότητες, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητά σου.


«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει»

Γνωρίζεις τα κουφώματα με χαμηλό οδηγό (κατωκάσι) για εύκολη πρόσβαση; Με αυτά είναι δύσκολο να σκοντάψεις, όσο κι αν βιάζεσαι!

«Κάποια στιγμή ίσως αλλάξω κουφώματα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.»

Όσο όμως το καθυστερείς, το σπίτι σου γίνεται πιο ενεργοβόρο και εσύ χάνεις τις ευκαιρίες επιδότησης από προγράμματα όπως το Εξοικονομώ.

«Ήταν καλό (κούφωμα), δεν έδινε δικαιώματα!»

Ώσπου έδωσε «δικαιώματα» και πλέον το σαλόνι σου τον χειμώνα μοιάζει να βρίσκεται σε σπίτι… Εσκιμώου. Σωστό ιγκλού!

«Την ομάδα μου δεν την αλλάζω»

Ναι αλλά είναι ανάγκη να το κάνεις και με τα παλιά σου κουφώματα; Σε αυτά δεν χωράνε οπαδικά!

«Τα όμορφα πράγματα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις»

Σωστό. Όμως, αν περιμένεις πολύ, κάποια χαλάνε, όπως τα κουφώματα... Μήπως να το ψάξεις λιγάκι για να βρεις αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου;

«Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις»

Καλά τα λέει ο Koelho, αλλά ο "κουμπαράς" σου ίσως να έχει άλλη άποψη. 

«Αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις!»

Βασικά είναι! Αντικαθιστάς τα παλιά σου κουφώματα με νέα, υψηλότερης θερμομονωτικής απόδοσης και της κάνεις την καλύτερη έκπληξη!

«Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι»

Η φιλία είναι σπουδαίο πράγμα. Ωστόσο, στο θέμα των κουφωμάτων καλύτερα να ακούς τους ειδικούς. Και μετά πες το και στους φίλους σου!

«Χτύπα ξύλο μη μας βρει κανένα κακό»

Στην περίπτωσή μας βέβαια, καλύτερα «χτύπα»… αλουμίνιο, γιατί με σύγχρονα συστήματα αλουμινίου, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα»

Αν έχει έρθει η ώρα αντικατάστασης των παλιών σου κουφωμάτων, ποτέ δεν είναι αργά!

Τα επόμενα βήματα

Ίσως, πράγματι, να έχει έρθει η ώρα να αποχωριστείς τα παλιά σου κουφώματα. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για να μην το κάνεις. Ωστόσο, όσο γρηγορότερα προχωρήσεις σε αντικατάσταση κουφωμάτων που παρουσιάζουν προβλήματα, τόσο περισσότερα χρήματα εξοικονομείς - καινούργια θερμομονωτικά κουφώματα ισοδυναμούν και με λιγότερες απώλειες ενέργειας - και παράλληλα βελτιώνεις την καθημερινή διαβίωση στο εσωτερικό της οικίας σου. Ειδικά σε μια περίοδο γενικευμένης ενεργειακής κρίσης, με αόριστο ορίζοντα ομαλοποίησης της κατάστασης, το να προχωρήσει κανείς σε αγορά και εγκατάσταση σύγχρονων κουφωμάτων αλουμινίου, είναι μια συμφέρουσα και αποδοτική επένδυση σε βάθος χρόνου.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά λέει και ο σοφός λαός μας … «φύλαγε τα ρούχα σου για νά’ χεις τα μισά»!

Συντάκτης άρθρου

Marketing Department
Marketing Department

Μάθετε περισσότερα