Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt
Header after sales

Instrukcije za čišćenje i održavanje prozora i vrata

Međutim nisu samo proizvođači oni koji imaju obaveze. Svaki kupac ima obavezu u pogledu održavanja svojih prozora!
CLEANING DOOR AND WINDOW FRAMES

ČIŠĆENJE PROZORA I VRATA

Vaše prozore i vrata treba da očistite najmanje jednom godišnje.
Dok, ukoliko je Vaš dom blizu mora ili industrijske zone, Vaše prozore je potrebno da čistite češće. Treba da imate na umu da ne oštetite neki dio ili izgled Vaših prozora dok ih čistite. U odealnim slučajevima treba da koristite meku krpu ili sunđer, dosta vode i blaga sredstva za čišćenje, kao što je sapun za posuđe.

Pažnja: Nikad nemojte koristiti crijeva za baštu ili opremu za čišćenje pod visokim pritiskom.

ZAŠTITA POVRŠINE

Vodite računa o besprijekornom izgledu vaših prozora. Da bi Vaš prozor zadržao početni besprijekorni izgled, morate ukloniti građevinske materijale koji su se možda mogli zalijepiti prilikom montaže Vaših prozora i dodatnih radova, kao što su cement, gips itd.

Nemojte lijepiti materijale kao što su ljepljive trake ili druge vrste traka na aluminijumske profile jer mogu oštetiti boju.
Ukoliko primjetite tragove silikona ili lijepka, koristite plavi alkohol i meku krpu ili vatu da biste ga uklonili veoma pažljivo. Nemojte koristiti materijale sa grubom površinom, žicama ili jakim sredstvima za čišćenje prilikom održavanja prozora, jer možete oštetiti njihovu površinu.
SURFACE PROTECTION
ACCESSORIES PROTECTION

ZAŠTITA PRATEĆEG PRIBORA

Na kliznim vratima vodite računa da klizači i vodilice ne dođu u kontakt sa zemljom ili različitim tvrdim elementima. Četkice treba da ostanu čiste bez prašine ili lijepkova. Što se tiče okretno-nagibnih prozora, za što bolju vodonepropusnost vodite računa na zaptivke i gume koje je potrebno podmazati jednom godišnje silikonskim sprejom.