Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Vila Terzić

Izazov

Potreba za ugodnim životom u kombinaciji sa smanjenom bukom i povećanom sigurnošću bili su glavni zahtjevi za ovu rezidenciju u Bijeljini, Bosna i Hercegovina. Lokacija parcele bila je izazovna za postizanje gore pomenutih ciljeva, jer se uska ulica nalazi između dva velika bulevara.

Rješenje

Uprkos gužvi koja okružuje vilu Terzić, arhitektonska vizija je ostala netaknuta tokom gradnje. Trava dvorišta oko rezidencije donosi prirodan i smiren ton, a betonska ograda stvara granicu između kuće i susjednih zgrada, omogućavajući potpunu privatnost.

Zgrada ima dva sprata. U prizemlju su stubovi i spoljni zid obojeni smeđom bojom, dok se sprat odlikuje minimalističkim pravim linijama, zidom u bijeloj nijansi i nizom prozora koji na određenoj tački konstrukcije izgledaju kao da oblikuju pravu liniju.

Ulazeći u unutrašnjost kuće, u prizemlju vidimo dnevnu sobu, kuhinju i trpezariju. Nastavljamo do prvog sprata, kroz impresivno stepenište koje je vidljivo spolja zahvaljujući sistemu zid-zavjesa koji je korišćen. Tamo pronalazimo spavaće sobe i ako nastavimo gore, stižemo do krova s kojeg se pruža veličanstven pogled na grad.


Generalno, dizajn projekta arhitekte Danijele Gavrić odlikuje se njenom voljom da stvori sigurno „gnijezdo“ koje će odvojiti znatiželjne oči, neželjenu gradsku buku, a istovremeno će pružiti toplu udobnost i sigurnost. Napredni klizni i okretno-nagibni aluminijumski sistemi igraju ključnu ulogu u cijeloj konstrukciji, jer doprinose estetici zgrade i čine je energetski efikasnom zahvaljujući svojim visokim izolacionim karakteristikama. Takođe, aluminijumski sistemi za zaštitu od sunca koji podsjećaju na drveni materijal, s jedne strane pojačavaju identitet dizajna, a s druge strane štite fasadu od jakog sunčevog svjetla tokom dana.

Projekat Vila Terzić je urbana dvospratna kuća koja uspijeva da ponudi privatnost i visok kvalitet života, bez kompromisa u pogledu estetike i povezanosti sa spoljnim okruženjem.


Identitet projekta

Država
Bosna i Hercegovina
Grad
Bijeljina
Godina
2020
Dodaj u favorite

Proizvodaci aluminijuma

PROFILICO d.o.o.

Karakaj broj 107-II
38756313220
DETALJI