Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Privatni objekat u Halandri

Izazov

Minimalistički dizajn, moderna estetika i stroge horizontalne linije glavni su dijelovi slagalice koja upotpunjuje ovaj privatni objekat u Halandriju. Glavna odlika ovog enterijera jeste osjećaj mira i smirenosti postignuti minimalističkim izrazom.

Rezultati

Objekat balansira između dvije karakteristične strukture. Sa jedne strane cementna obrada zidova i plafona funkcioniše kao stabilna vodilja cijele konstrukcije. Sa druge strane, komplet koji čine kamin, namještaj i suptilne svjetiljke u tamnim zemaljskim bojama pruža osjećaj robusnosti, ističući apstraktni stil arhitektonskog dizajna.
Enterijer upotpunjuju minimalistički i elegantni široki otvori sa aluminijumskim prozorima u boji eloksiranog aluminijuma, a koji omogućavaju nesmetan ulazak prirodne svjetlosti u kuću. Na taj način ističu se detalji i teksture dizajna i naglašavaju širine prostora.
Konačni rezultat je luksuzni apartman, pun samopouzdanja zbog svoje udobnosti i jednostavnosti, dok istovremeno kombinuje urbanu atmosferu - vrlo čest element u velikim gradovima - sa skoro monaškim uređenjem bez suvišnih dodataka.
Arhitekte: GEM Architects

Identitet projekta

Godina
2017
Dodaj u favorite

Proizvodaci aluminijuma

Labiris Giorgos