Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Kuća Olea

Izazov

Stvaranje rezidencije kao rezultat sinteze prostora koji bi se razvio u linearnoj osi, sa naizmjeničnim terasama i poluotvorenim površinama. Epicentar svega toga bilo bi drvo maslinovog ulja, tačno u sredini zgrade, kao element za uravnoteženje.

Rješenje

Čini se da je kuća Olea dizajnirana sa ciljem da ispuni značenje jedne riječi: harmonija. Arhitektonski biro za fasade naglasio je važnost ovog elementa i to je vidljivo u svim aspektima kuće.

Osnovno pitanje ovdje bilo je smanjenje granica između unutrašnjeg i spoljašnjeg okruženja. To se savršeno postiže s terasom, poluotvorenim prostorima i impresivnom baštom. Takođe, fasada je u kontrastu je sa zelenim površinama i donosi ravnotežu.


U unutrašnjosti kuće, dnevna soba, trpezarija i kuhinja objedinjeni su na otvorenom, pružajući funkcionalnost i smirenost. Jedinstveno veliki otvori na aluminijumskim terasnim vratima jačaju prirodno osvjetljenje i istovremeno doprinose opštoj otvorenosti, proširujući granice zgrade. Minimalne linije kuće Olea služe viziji visokokvalitetnog života i ističu koncept rezidencije kao posebne oaze, gdje se ljudi mogu opustiti i razmišljati.

Architekte: Façade Architects, Charis Economou & Aristidis Asimakopoulos

*Projekat je dizajnirao FAÇADE architectural office, finalista konkursa Greek Architecture Awards “Doma 2020”/section “Best First Work of a Young Architect”. 

Fotografije je fotografisao Yorgis Yerolympos

Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Patras
Godina
2018
Dodaj u favorite

Proizvodaci aluminijuma

BAMIX, Nick. Michalopoulo's Sons GP