Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Minthis Hills

Izazov

Proširena građevinska infrastruktura, koja će biti mješovite upotrebe kao stambeni i hotelski kompleks, ugradila je viziju projektovanja Minthis Hillsa. Završetak projekta je ispunio visoke zahtjeve, sa objektima visokih standarda i spektakularnim otvorenim prostorima za sportske i rekreativne aktivnosti.

Rješenje

Ambiciozni projekat Minthis Hills prostire se na ogromnoj površini od 5 miliona kvadratnih metara u okrugu Pafos na ostrvu Kipar. Priznata kompanija za razvoj stambenih objekata Pafilia i međunarodni arhitektonski biro Woods Bagot sarađivali su sa zajedničkim ciljem: stvaranje kultnog rizorta mješovite namjene, koji će kombinovati savremeno sa tradicionalnim, poštujući prirodno okruženje.

Objekti odmarališta su izgrađeni u veličanstvenom pejzažu širom brda. Filozofija dizajna bila je zasnovana na tradiciji kiparskih rezidencija, sa elementom prirodnog svjetla u prvom planu. Takođe, luksuzni pristup nema efekta na štetu prirodnog pejzaža. Odmaralište obuhvata vile, apartmane i stanove koji su svi detaljno osmišljeni, kako bi zadovoljili sve potrebe. Veličanstveni široki rasponi prozora i dvorišnih vrata su karakteristični za odmaralište i zamagljuju granice između enterijera i eksterijera. Ovi otvori su savršeno podržani naprednim aluminijumskim sistemima i zid-zavjesama, koji svojim dizajnom poboljšavaju nesmetan pogled i štite zgrade nudeći visoku toplotnu izolaciju i maksimalnu robusnost.

Spoljno okruženje Minthis Hillsa snažno povezuje posjetioca sa prirodom. Proširene zelene površine, veliki golf tereni, teniski i košarkaški tereni, centar za obuku, konjički centar, restorani i luksuzni wellness centar, čine jedinstveno životno iskustvo za svakoga ko odluči da napusti sobu ili rezidenciju i prošeta rekreativnim zonama. Vrijedi napomenuti da je izgrađeno samo 5% cijele parcele, što je prioritet očuvanja prirodnog pejzaža.


Minthis Hills je izuzetno mjesto. Cijeli svijet koji premošćuje distancu između luksuza i jednostavnosti, savremene arhitekture i tradicije, velikih zgrada i održivog dizajna, pružajući jedinstveno životno iskustvo.

Arhitekte: Woods Bagot

Identitet projekta

Država
Kipar
Grad
Pafos
Godina
2019
Dodaj u favorite

Proizvodaci aluminijuma

Eirinarchos Voudaskas