Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Lap Pool House

Situacija

Ostrvo Tinos odlikuje se jakim kamenim elementima i kosim padinama. Zemljane boje, u kombinaciji sa kikladskom atmosferom, čine spektakularno okruženje za svakog posjetioca. Lap Pool House, projekat koji su kreirali arhitekte iz studija Aristides Dallas Architects, sumira identitet ostrva, istovremeno implementirajući ga u svoj dizajn.

Rješenje

Jednostavnost Tinosa vidljiva je na linijama Lap Pool House jer koncept crpi inspiraciju iz stjenovitog okruženja. Gledajući rezidenciju izdaleka, čini se da je integrisana u pejzaž, ostavljajući trag arhitektonske vizije. Tri velika cementna bloka povezana su armirano betonskom krovnom ravni, dok linearna struktura bazena privlači pažnju i povlači nevidljivu liniju zgrade do mora, vizuelno izmjenjujući kopneno i vodeno.
Sa glavnog ulaza koji postavljen na najvišoj tački i stoji u udubljenju stijene nastavljamo u unutrašnjost Lap Pool House-a. Minimalističke linije cementnog zida spolja se nastavljaju, dajući osećaj kohezije. Spektakularni veliki otvori omogućavaju širenje sunčeve svjetlosti unutar kuće, dok minimalistička konstrukcija prozorskih okvira suptilno podvlači osjećaj slobode.
Lap Pool House skladno povezuje zemlju, vazduh i cement i podsjeća nas na vrijednost jednostavnosti konstrukcije u spoju sa prirodnim okruženjem.

Identitet projekta

Godina
2017
Dodaj u favorite