Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Hotel Ambassador

Davne 1968. godine izgrađena je znamenita zgrada u srpskom gradu Nišu. To je kultni hotel Ambasador. 2019. godine završena je rekonstrukcija hotela, čime je obilježeno novo poglavlje u njegovoj modernoj historiji.

Arhitektonska firma Alterno INC bila je zadužena za dizajn "novog" hotela Ambassador. Prema riječima arhitekata firme, eksterijer objekta je neznatno izmjenjen, za razliku od enterijera, koji je podvrgnut drastičnim intervencijama kako bi bio u skladu sa savremenim zahtjevima smještaja ove vrste.
Praćen je oprezan pristup u odnosu na prethodnu historiju zgrade i bez pompeznih dizajnerskih detalja. Sistem zidnih zavjesa i reflektujuće staklo koje je opremilo fasadu poslužilo je originalnom konceptu u potpunosti, donoseći moderan stil i visoke performanse. Hotel sa 5 zvjezdica ima 70 soba i 12 apartmana i nudi veličanstven pogled na stari grad. Pored toga, posjetilac će, između ostalog, naći i konferencijski sprat sa dvije sale, modernu teretanu, SPA, parnu sobu, saunu, VIP, lounge bar i restoran, što ga sve jedinstveno upotpunjuje, pružajući udobnost i vrhunske usluge.
Ako želite da saznate više o SMARTIA M50 sistemu zavjesnih zidova koji se koristi u projektu Hotel Ambassador, posjetite stranicu proizvoda.
 
Arhitekta: Alterno INC

Identitet projekta

Godina
2019
Dodaj u favorite

Proizvodaci aluminijuma

INTERAL SISTEM D.O.O.