Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Gentle House III

Izazov

Kako stvoriti moderan stambeni kompleks, kombinujući stilsku estetiku sa visoko funkcionalnim unutrašnjim i spoljašnjim prostorima? Gentle House III je ugradio eleganciju u svakodnevnu upotrebu jedne porodične kuće.

Rješenje

Gentle House III je stambeni kompleks koji se sastoji od 18 kuća. Lokacija projekta je Raspberry Valley u Sofiji, Bugarska. Svaku kuću karakterišu ravne, minimalističke linije sa kubičnim pristupom, prema viziji LP Architects, koji su bili odgovorni za dizajn.

Moderni elementi su evidentni u svakom prostoru i protežu se od enterijera do eksterijera. Svaka vila ima svoje dvorište koje stvara osjećaj ravnoteže i jača kontinuitet u spoljašnjem okruženju. Široki otvori prozora, podržani visokokvalitetnim, minimalnim i robusnim aluminijumskim sistemima i energetski efikasnim zid-zavjesama značajno poboljšavaju prirodno osvjetljenje.

Ukupni rezultat je upotpunjen impresivnim, toplotno izolovanim atrijumskim sistemom, koji izdužuje granice unutrašnjosti na spoljašnji prostor i ispunjava zahtjeve „transparentne“ arhitekture.

Arhitekte: LP Consult

Identitet projekta

Država
Bugarska
Grad
Sofija
Godina
2021
Broj
7222 m2
Dodaj u favorite