Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Foundry Quarter

Izazov

Skoro 70 kilometara zapadno od Londona, Reading je grad sa populacijom od preko 300 hiljada ljudi, koja svake godine raste. Uspješna reputacija grada kao poslovnog centra privukla je nove korporacije i preduzetnike. Kao rezultat toga, stanovanje ostaje značajno pitanje koje treba riješiti. Zapušteni maloprodajni park preko puta Weldale ulice u centru Readinga, na pešačkoj udaljenosti od željezničke stanice, dobio je odobrenje za regeneraciju koja bi obuhvatala novi stambeni kompleks u regionu.

Rješenje

Glavna vizija arhitektonskog biroa AWW koji je dizajnirao novi projekat je stvaranje nove zajednice sa proširenim otvorenim i zelenim površinama. Prema izjavi arhitekata u vezi Foundry Quarter projektom „integralni dio projekta su javni otvoreni prostori, bašte i privatna dvorišta, koji omogućavaju ljudima da sjede, opuste sei druže“.

Glavna karakteristika susjednog građevinskog okruženja je prepoznatljiva crvena cigla. Ovo je potpuno poštovano novim dizajnom i vidljivo je u cijeloj strukturi kompleksa. Stanovi su idealni za novo globalno stanje „rad od kuće“, jer zgrade pružaju moderne dnevne i rekreativne prostore.

U projektu su korišćena dva napredna aluminijumska sistema, kako bi zgrade unaprijedile zahtjevane visoke performanse u svim oblastima. Dakle, toplotna izolacija, smanjenje buke i sigurnost ostaju na izuzetnom nivou, čineći uslove svakodnevnog života lakšim.

Foundry Quarter nudi gradu Reading-u modernu stambenu opciju. Mladi biznismeni, digitalni nomadi i preduzetnici mogu tamo da žive i rade na nesmetan, bezbjedan i kreativan način.

Arhitekte: AWW Architects

Identitet projekta

Država
Velika Britanija
Grad
Reading
Dodaj u favorite