Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Dom zdravlja Adice

Dom zdravlja mora da bude funkcionalan i da unosi mir i sigurnost ljudima kojima su njegove usluge potrebne. Izgradnja Doma primarne zdravstvene zaštite u novosadskom okrugu Adice ponudila je sve navedene elemente kako bi se ispunili osnovni preduslovi za uspjeh projekta.

Arhitektonski dizajn DBA arhitekata stvorio je dva nivoa. Donji nivo ima privlačan karakter, pojačan osjećajem intimnosti koji stvaraju zakrivljeni oblici fasade. Gornji nivo prati ravne linije, dok pet trouglastih, povezanih krovova upotpunjuju intimni osjećaj jer podsjećaju na stambene krovove.

Aluminijumski sistemi prozora i vrata nude visoku toplotnu izolaciju, moderan dizajn i lagan pristup, što je suštinska karakteristika za one kojima će biti potrebna medicinska njega u zgradi. Takođe, minimalni sistem zid-zavjesa savršeno se uklapa u arhitektonsku viziju dok obezbijeđuje visoku energetsku efikasnost, povećanu statičku robusnost i poboljšano prirodno svjetlo.

Ukoliko želite da saznate više o sistemima prozora i vrata, kao i o zid-zavjesama koji se koriste na projektu Zdravstvenog centra Adice, možete posjetiti stranice proizvoda SMARTIA S67 i SMARTIA M50.

Arhitekta: DBA Architects

Identitet projekta

Država
Srbija
Grad
Novi Sad
Godina
2022
Dodaj u favorite