Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Hotel Century Plaza

Izazov

Istorijskom hotelu u rejonu Century City u Los Anđelesu bilo je potrebno renoviranje kako bi ušao u novu eru. Legendarni Century Plaza predstavlja obilježje grada, stoga bi redizajn trebalo da se nastavi u skladu sa njegovom dugom istorijom.

Rješenje

Century City je poznata četvrt na zapadnoj strani Los Anđelesa. To je poslovni centar grada  što postaje jasno kada vidite spektakularni horizont koji stvaraju visoke kule. Hotel Century Plaza, koji se nalazi u srcu Century City-ja, upada u oči svim posjetiocima.

Za redizajn zgrade, koju je tokom 60-ih prvobitno projektovao Minoru Yamasaki, su zadužene međunarodno priznate arhitektonske kompanije “Pei Cobb Freed”, “Gensler” i “ Marmol Radziner”. Arhitektonski prijedlog imao je za cilj da obnovi zgradu u cjelini i usredsredi se na rekonstrukciju njenih prostorija i njihovu transformaciju u velike i luksuzne apartmane. Ishod ovog poduhvata je smanjenje broja soba sa 726 na 394. Minimalističke linije zgrade su zastupljene i spolja i iznutra, bez suvišnih detalja. Međutim, osjećaj klase i luksuza je jasan.


U redizajniranju su sačuvani neki elementi prošlosti zgrade, poput prepoznatljivih balkona. Svi prostori hotela bili su opremljeni toplotno izolovanim, podizno-kliznim aluminijumskim sistemom napravljenim po mjeri a koji pruža visoku energetsku efikasnost i istovremeno se savršeno uklapa sa modernim stilom zgrade.

Hotel Century Plaza spreman je za svoj drugi životni krug. Ovaj hotel je posebna znamenitost za grad Los Anđeles, jer je u njemu boravi predsjednik Sjedinjenih Država i poznate ličnosti. Sada će obnovljena Century Plaza otvoriti svoja vrata, ponovo nudeći udobnost i visok životni standardIdentitet projekta

Država
USA
Grad
Los Anđeles
Godina
2018
Dodaj u favorite