Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Central Park

Situacija

Potreba za luksuznim stanovima u srcu poslovnog centra Nikozije bila je ideja vodilja za dizajn i izgradnju ovog višespratnog tornja, izgrađenog u ulici Evagorou.

Rješenje

Nikozija je živopisan grad sa bogatom poslovnom aktivnošću. Kao glavni grad Republike Kipar privlači veliki broj privrednika i preduzetnika. Ovi ljudi imaju brz životni stil i žele da u svakom trenutku budu u srcu svega novog.

Central Park Residence je spektakularna rezidencija u luksuznom gradskom dijelu koja uključuje sve elemente koji građanima iz cijelog svijeta trebaju u svakodnevnom životu. Arhitektonski dizajn arhitekata Moshe Zur i Vafeiades & Vafeiades unosi duh superiornosti u zgradu od 20 spratova. Oštre ivice, staklo i beton stvaraju ovu jedinstvenu mješavinu koja daje skladan rezultat sa savremenom estetskom vrijednošću. Energetska efikasnost objekta bila je glavni prioritet, stoga je odabrana fasadna zid-zavjesa visokih performansi, koji takođe omogućava ulaz prirodnom svjetlu.

Svaki stan slijedi istu filozofiju kao i cijela konstrukcija. Veliki otvori ističu osjećaj ekskluzivnosti i nude nesmetan pogled, omogućavajući ulaz dnevnom svjetlu. Dalje, vrhunski toplotno izolovani aluminijumski sistemi kombinuju savremeni dizajn sa visokim nivoima sigurnosti i zvučne izolacije, pružajući privatnost koja je preduslov za luksuzni stan.

Kula nudi dvosobne i trosobne stanove koje odlikuje sofisticirana elegancija. Enterijer potpuno opremljenih rezidencija ima moderan i minimalan stil, bez ugrožavanja elitnog životnog standarda. Prostori daju osjećaj ujedinjenja, ali istovremeno mogu doprineti izolaciji - ako je to poželjno. I na kraju, krećući se prema verandi koja gleda na grad, izvanredan pogled podvlači značaj lokacije, nudeći dragocjene trenutke opuštanja na kraju dugog dana.

Central Park Residence nije samo stambena zgrada. To je novo obilježje grada Nikozije, ističući njegovu suštinsku ulogu kao raskrsnice ekonomskih i poslovnih aktivnosti u širem regionu.

Identitet projekta

Država
Kipar
Grad
Nikozija
Godina
2019
Dodaj u favorite