Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Alex Hotel Kastella

Situacija

Boutique hotel „The Alex“ predstavlja rekonstruisani hotel iz 80-ih na brdu Kastella, sa ciljem da postane nova znamenitost Pireja, zbog svog jedinstvenog panoramskog pogleda od Parnite do Saronskog zaliva i Atinske rivijere.

Rješenje

Opšta filozofija arhitektonskog dizajna zasnivala se na stvaranju komfornog gradskog hotela koji je zbog svog položaja morao da stvori dizajnerski okvir sa savršenim pogledom na more, ali bi istovremeno trebalo da bude dio urbanog tkiva. Ova filozofija izražena je kroz intervencije kako na fasadi objekta, tako i u dizajnu enterijera zajedničkih prostorija i smještajnih jedinica hotela.

Vođeni idejom pogleda, svaka soba smještena je prema moru i istovremeno zadržavajući visoku privatnost za svoje goste. Veliki otvori pružaju nesmetan pogled, održavajući arhitektonsku filozofiju koja kombinuje metal sa prirodnim elementima koji dolaze iz pejzaža poput zemlje i vode. Fasada prihvata plastičnost koja dolazi od kosih krovova i zidova.
Logika fasade ponavlja se u dizajnu soba. Drveni pod i hrastov radni sto donose ravnotežu tvrdoći metala. Hodnici hotela prave kontrast sa toplom atmosferom unutrašnjosti sobe, jer se kroz monohromatske opcije i linearne pravce u osvjetljenju stvara prostor minimalnog dizajna.

Cijelom zgradom dominiraju materijali poput drveta (hrasta) i metala, dok su sve nijanse boja materijala u zemljanim tonovima koji daju bezvremenost i osjećaj smirenosti.

Zajednički prostori u okviru recepcije, sa cjelodnevno otvorenim kafe barom u prizemlju i restoranom na krovu, imaju zajednički dizajn sa zidnim oblogama od vertikalnih drvenih letvica, drvenim namještajem u lounge prostorima i podnim keramičkim pločama u tamnoj boji. Kroz „Botaničar“ i „Gnijezdo“ hotel posjetioca dočekuje u prostorima koji održavaju karakter urbanog luksuza hotela, obezbjeđujući vizuelni kontinuitet sa gradom.

Arhitekta: HHHArchitects

*Izvor opisa: HHHArchitects


Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Kastela
Oblast
Atika
Dodaj u favorite