Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Vancouver House

Situacija

Zamislite Vancouver House kao divovsku zavjesu, u trenutku kada ste se povukli i otkrili svijet Vankuveru i Vankuver svijetu. - Bjarke Ingels, arhitekta. Smještena u centru poznatog grada Kanade, uskoro će biti uspostavljena futuristička zgrada od 388 stanova, koja će svakako biti orijentir Vankuvera. „Zakrivljena“ Vankuver kuća je još jedan projekat svjetske klase, za koji su odabrani ALUMIL-ovi inovativni arhitektonski sistemi. Ova zgrada nije samo visokogradnja sa stanovima, već umjetničko djelo u kome se usvaja filozofija "Gesamtkunstwerk", holistički pristup arhitektonskom dizajnu. U pogledu estetske vrijednosti, to je najfiniji rad međunarodnog graditelja Westbank do sada. Vancouver House je zamišljen i izrađen kao prva kanadska Super Prime nekretnina. IzgradnjaVankuver kuće - koja uključuje planove za prvi LEED Platinum visoki porast - počinje ove godine, a planirana je za 2018. godinu.

Izazov

Izraditi rješenje prozora koji će predstavljati izuzetno visoke standarde u najzahtjevnijim vremenskim uslovima, uz pružanje visokih standarda udobnosti i stanovanja. Zgrada je namijenjena visokokvalitetnim stambenim klijentima s najvišim očekivanjima kvaliteta i očekuje se da budu u skladu s LEED Platinum Design standardima. LEED, Leadership in Energy and Environmental Design, je sistem ocjenjivanja prepoznat kao znak izvrsnosti za zelenu gradnju. LEED Platinum je vrhunski standard kojim se osigurava usklađivanje ljudi, planeta i profita s najmanjim uticajem na okolinu uz očuvanje dragocjenih prirodnih resursa.

Rješenje

Posebno, sistemi koji su odabrani za stanove Vancouver Housea su napredni i visoko izolovani podizno-klizni SUPREME S700 i vrhunski sistem prozora SUPREME S77. Ova dva Alumil Sistema garantovala su performanse potrebne za ispunjavanje projektnih potreba, kombinujući i minimalnu  arhitektonsku estetiku. AQL 2,5 Quality Norm je praćen za ovaj specifični projekat zbog visokokvalitetnih očekivanja i rezultirao je QA i QC performansom od 98,5%.

Identitet projekta

Država
Canada
Grad
Vancouver
Godina
2019
Broj
136,779 sq. ft./ 12,707 sq. m.
Dodaj u favorite