Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

American agricultural school

Situacija

The American Farm School je nezavisna neprofitna obrazovna organizacija koja je osnovana 1904. godine u Solunu, kako bi pokrila obrazovne potrebe stanovništva u Grčkoj i na Balkanu. Suočena sa sve većom potražnjom za visokim obrazovanjem, The American Farm School osnovala je 1995. godine "Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences", donacijom gospođe Aliki Perroti, u znak sećanja na svog supruga Dimitrisa Perrotisa. Kroz Koledž Perrotis, studenti se spremaju da zauzmu vodeće pozicije u agro-prehrambenoj poslovnoj administraciji, prehrambenoj tehnologiji, preciznoj poljoprivredi i očuvanju prirodnih resursa.

Izazov

U 2017. godini održano je svečano otvaranje novog savremenog edukativnog centra, projekta arhitektonskog biroa "Kouloukouris and Associates", koji se sastoji od tri sprata od 3.500 kvadratnih metara i dva paralelna krila koja su povezana sa terasom, uključujući učionice i kabinet prostorije, amfiteatre, laboratorije i objekte za zajedničku obuku za 700 učenika.

Rješenje

Ispunjavajući visoke standarde naprednih zgrada, inovativni sistem za prozore SUPREME S77 je idealno rješenje, osiguravajući sigurnost i vrlo visoku energetsku učinkovitost. Osim toga, primjenjen je specijalni prozorski sistem COMFORT M8800 koji pruža funkcionalno rješenje koje se može savršeno prilagoditi ALUMIL-ovim okretno-nagibnim sistemima. Sistem zavjesa SMARTIA M7 i sistem za sjenčenje SMARTIA M5600 pružaju savršenu ravnotežu između zgrade i okoline, koristeći prirodnu svjetlost i smanjujući energetski otisak zgrade.

Identitet projekta

Država
Greece
Grad
Thessaloniki
Oblast
Thermi
Dodaj u favorite

Proizvodaci aluminijuma

Atrium A.E.